Escudella de Nadal, anticrisi
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mitja gallina
- Dues carcasses de pollastre
- Dos ossos de vedella (de la part del genoll)
- Un os de pernil salat
- Mig quilo de carn trinxada de porc
- Sis ous
- Un gra d'all pelat
- Pa sec
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Farina
- Llet (un got)
- Api (dues branques)
- Col (dues fulles)
- Tres pastanagues
- Dos porros
- Dues patates pelades, tallades en dues meitats
- Julivert picolat
- Cent grams de galets de mida petita
- Un pit de xai
- Quatre litres d'aigua
12 racions
Utensilis
Una olla mitjana
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un colador gran
Elaboració
En una olla gran, posem les carns i les verdures a bullir amb l'aigua.
A part, posem la carn trinxada en una atuell, juntament amb : pa remullat amb llet, sal, pebre, julivert picat, un all ratllat, i dos ous.
Ho remenem tot plegat ben remenat, i fem unes mandonguilles petites. Les passem per farina, i les fregim amb oli d'oliva, i les reservem. A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim quatre ous. Un cop cuits, els pelem, els piquem, i els reservem.
Un cop el brou ha bullit prou estona, el colem i el passem a l'olla on farem l'escudella.
Deixem que arrenqui el bull, i hi afegim : les mandonguilles, els ous picats, la gallina picada, i els galets.
Quan els galets són cuits al " dente ", ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta, és una manera més econòmica de fer una escudella de Nadal, que no desmereix en absolut a la típica escudella i carn d'olla tradicional.
Jo crec que en aquestes dades, per culpa de la crisi, no pot haver-hi ningú que es quedi sense menjar un plat d'escudella, oi?.
Etiquetes: Cuina d'Hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2369 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.