Cap de xai al forn amb allioli
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un cap de xai per comensal
- Sal
- Oli d'oliva
- Conyac
- Vi blanc
- Allioli
- Herbes provençals
- Pebre negre en pols
- Un grapat d'alls pelats
- Persillé
- Sis alls pelats
1 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una salsera per l'allioli
Un npalt gran deporcellana
Elaboració
En una safata per anar al forn, posem el cap de xai salpebrat, amb oli d'oliva, un raig de ví blanc, un raig de conyac, i uns alls pelats.
Ho posem en el forn a 180º, i anem donant-hi voltes de tant en tant.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i un cop fet el posem en una salsera.
Quan ja gairebé és cuit, l'espolsem amb persillé, per tot arreu, i deixem que acabi de coure. Seguidament, ja el podrem servir.
40min
Notes
La Persillé, es fa barrejant : pa ratllat, alls ratllats, i julivert molt picat i es barreja tot.
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8231 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.