Cassoleta de Linyola, o cassola del tros

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de cargols tipus vinyals
  • Dues fulles de llorer
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Bitxo petit
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Espinacs (naturals o congelats)
  • Quatre tires de costella de porc, tallades a trossos menuts
  • Un conill tallat a trossos menuts
  • Llonganissa (botifarra crua) tallada a trossos, (uns 400 grams)
  • Cansalada de panxeta tallada a trossets menuts, (uns 400 grams)
  • Una ceba picada
  • Tres alls pelats
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Pa fregit
  • Julivert
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Vi blanc
  • Conyac

6 racions

Utensilis

Una olla mitjana
Una cassola de terrissa
Un colador gran
Un cassó gran

Elaboració

Primer de tot, posem a coure els cargols, amb : sal, la farigola, el romaní, el llorer i el bitxo. Al principi, amb el foc molt baix, perquè s'enganyin. Després, ja podem posar el foc ben fort, fins que són cuits. Els colem i reservem una mica del brou de la cocció.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs. Quan són cuits, els escorrem i els reservem.
En una cassola ben fonda, posem a fregir amb oli d'oliva : el conill, la costella, la llonganissa i la cansalada. Quan tot plegat és mig fregit, afegim : la ceba picolada, dues fulles de llorer, els alls pelats, i el sofregit de tomàquet.
Deixem que cogui una estona, i seguidament, hi afegim un raig de vi, i un raig de conyac.
Després, ja podem posar : els cargols, els espinacs, i una mica del brou dels cargols.
A part, fem una picada amb : pa fregit, les ametlles torrades, el julivert, i un gra d'all.
Posem la picada a la cassola, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot el conjunt estigui cuit.

1h 30min

Notes

D'aquesta cassola de tros, a tota la zona de l'Urgell, s'en fan concursos, i hi ha molta rivalitat, per veure qui fa la cassola més abellidora.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8854 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: