Cassoleta de Linyola, o cassola del tros
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de cargols tipus vinyals
- Dues fulles de llorer
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Bitxo petit
- Sal
- Oli d'oliva
- Espinacs (naturals o congelats)
- Quatre tires de costella de porc, tallades a trossos menuts
- Un conill tallat a trossos menuts
- Llonganissa (botifarra crua) tallada a trossos, (uns 400 grams)
- Cansalada de panxeta tallada a trossets menuts, (uns 400 grams)
- Una ceba picada
- Tres alls pelats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Pa fregit
- Julivert
- Un grapat d'ametlles torrades
- Vi blanc
- Conyac
6 racions
Utensilis
Una olla mitjana
Una cassola de terrissa
Un colador gran
Un cassó gran
Elaboració
Primer de tot, posem a coure els cargols, amb : sal, la farigola, el romaní, el llorer i el bitxo. Al principi, amb el foc molt baix, perquè s'enganyin. Després, ja podem posar el foc ben fort, fins que són cuits. Els colem i reservem una mica del brou de la cocció.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs. Quan són cuits, els escorrem i els reservem.
En una cassola ben fonda, posem a fregir amb oli d'oliva : el conill, la costella, la llonganissa i la cansalada. Quan tot plegat és mig fregit, afegim : la ceba picolada, dues fulles de llorer, els alls pelats, i el sofregit de tomàquet.
Deixem que cogui una estona, i seguidament, hi afegim un raig de vi, i un raig de conyac.
Després, ja podem posar : els cargols, els espinacs, i una mica del brou dels cargols.
A part, fem una picada amb : pa fregit, les ametlles torrades, el julivert, i un gra d'all.
Posem la picada a la cassola, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot el conjunt estigui cuit.
1h 30min
Notes
D'aquesta cassola de tros, a tota la zona de l'Urgell, s'en fan concursos, i hi ha molta rivalitat, per veure qui fa la cassola més abellidora.
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8854 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.