Cargols a la cassola
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 1/4 kg - Cargols
- 1 - Ceba a daus
- 4 grans - All picat
- 1 - Pebrot vermell a tires
- 1 - Pebrot verd a daus
- 2 - Tomàquets a quarts
- 150 g - Costella de porc tallada a trossos petits
- 150 g - Conill trossejat
- 100 g - Pernil a daus
- 100 g - Llonganissa tallada petita
- Llorer, timó, sajolida, fonoll i menta
- Oli
- Llard
- Sal
- Pebre
- Aigua
4 racions
Elaboració
Per bullir els cargols:
Feu dejunar els cargols durant una setmana.
Renteu-los amb aigua força vegades i poseu-los en una olla amb aigua freda fins que bullin. Aquest procés rep el nom d’«enganyar els cargols».
Escorreu-los i bulliu-los amb aigua i les herbes aromàtiques uns 20 minuts.
En una cassola amb l’oli i el llard fregiu la costella i el conill.
Afegiu-hi la ceba, els alls i la resta de les verdures.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegiu-hi la llonganissa, el pernil i els cargols, i cobriu-ho amb aigua.
Poseu-hi sal i pebre i deixeu-ho coure una estona tot junt.
Notes
S’hi pot afegir xoriço o altres embotits.
S’hi poden afegir pinyons o una picada.
Les verdures poden variar segons la temporada.
Etiquetes: Cargols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5869 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.