Puding de plàtan i pinya
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos plàtans pelats
- Un quart de pinya natural
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- Set ous sencers
- Sis llesques de pa de motlle esmicolat
- Una copa de moscatell
- Caramel líquid " Royal "
- Aigua
8 racions
Utensilis
Una safata fonda rectangular, per anar al forn
Una pudinera gran
Tres fulls de paper de diari
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Una batedora alèctrica
Una safata plana de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, posem a bullir la llet, el sucre, la pell de taronja, la pell de llimona i la canyella. Quan ja ha bullit, ho deixem refredar i un cop fred, retirem les pells, afegim els set ous, ho passem per la batedora elèctrica i ho reservem.
A continuació, fiquem caramel líquid en el fons de la pudinera, afegim una mica de pa de motlle esmicolat, ho reguem amb el moscatell i ho reservem.
A part, en un cassó mitjà fiquem el plàtan i la pinya, picolats amb el ganivet, i un polsim de sucre, ho coem uns deu minuts, i ho afegim damunt el pa esmicolat. Tot seguit acabem d'omplir la pudinera amb la barreja de la llet i els ous batuts, ho fiquem en la safata fonda, amb tres fulls de paper de diari a sota, i omplim la safata amb aigua, fins a tres quartes parts de la pudinera. Ho fiquem al forn a 180º, uns cinquanta minuts, i ja ho podrem treure del forn.
Un cop s'hagi refredat el puding, el desmotllem damunt la safata de porcellana blanca i je el podrem treure a taula, per tal de tallar-ho en racions.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3684 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.