Salsa de pinya, per receptes de peix
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una ceba tendre picolada
- Quatre rodelles de pinya en conserva ( en almivar )
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre blanc en pols
- Fumet blanc de peix ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Maizena ( si cal )
- Un brick de suc de pinya
10 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim una mica la ceba picolada.
Quan la ceba és mig cuita, afegim les rodelles de pinya picolades.
A continuació, afegim el suc de pinya i una mica del fumet de peix.
Quan tot el conjunt és cuit, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador fí, en un cassó on acabarem de fer la salsa. A foc ben baix, tot remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i pebre, i seguim remenant fins tenir una salsa fina i homogènea.
Si cal espessir-ho una mica, afegim una mica de maizena disolta amb un xic d'aigua freda.
Seguidament, si no la fem servir, la podem guardar a la nevera o en el congelador, fins el moment de fer-la servir.
1h
Notes
Aquesta salsa, és molt adient per peixos sobretot fets a la graella o la planxa.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2061 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.