Gratinat de patates i anxoves
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1,200 kg de patates
- 250 g de ceba
- 50 g d'anxoves de l'Escala
- 50 g de mantega
- 200 g de formatge cremós a llesques per fondre
- 400 cc de crema de llet
5 racions
Utensilis
Una safata de 40 X 30 cmm, aproximadament
Elaboració
Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'uns 4 mm. Un cop pelades ha de quedar 1 kg aproximadament.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits. Han de quedar uns 250 g.
Agafem una safata de forn l'engrassem amb mantega i posem alternades: una capa de patates, una de ceba, trossets de mantega, la meitat de les anxoves tallades per la meitat i una capa de llesques de formatge.
Tornem repetir l'operació, posant una capa de cada ingredient i finalment posem una última capa de patates.
Acabem de repartir els trossets de mantega i tirem per sobre la crema de llet.
Fiquem la safata al forn, ja calent, durant una hora. Durant el primer quart d'hora, posem el forn a 180 graus i després acabem la cocció a 150.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4276 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.