Arros amb peix i marisc
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 gr. de Arròs llarg ( no queden els grans aferrats i no es passa )
- 4 Escamarlans.
- 1 Sípia mitjana (bruta).
- 2 Calamars mitjans.
- 12 Musclos.
- ½ Kg. Peix de roca ( cap de rap, lluç ,congre, cintes o el que mes os agradi )
- 1 Ceba grossa.
- 1 Pebrot gros vermell.
- 200-250 gr. de Tomàquet triturat.
- 100 gr. de Pèsols.
- 2 grans de All.
- 1 got de Vi blanc.
- Julivert.
- Oli de oliva.
- Sal.
4 racions
Elaboració
Primer de tot posem el peix de roca a bullir per fer un fumet amb dos litres de aigua, que bulli poc a poc durant uns vint minuts.
Netejarem la sípia ( o direm que ens ho faixi la peixatera ) reservant la part de la anomenada salsa, procurant que no es rebenti, la farem a trossets i reservarem.
Els calamars, també nets, els tallarem a anelles i reservarem.
Esmicolarem la ceba i reservarem.
Tallarem el pebrot a tires amples i curtes, avén-li tret les llavors, i reservarem.
En una paella plana amb oli, posarem les gambes, els escamarlans i els musclos, ho fregirem uns trenta segons i abocarem el vi, taparem la paella i quan estiguin els musclos oberts o traurem tot de la paella i reservarem.
A continuació posarem els calamars i la sípia, que havíem reservat, i salarem.
Tallarem damunt de la paella la bossa de la salsa de la sípia.
Quan veiem que se ha begut el vi que quedava i la aigua que fan, abocarem la ceba
salada, quant estigui mig feta posarem el pebrot.
Quan estigui la ceba transparent, afegirem els alls esmicolats amb una mica de julivert també esmicolat, donarem un parell de tombs i posarem els pèsols, un parell de tombs mes i aboquem el tomàquet, deixant-lo fins que es begui la aigua. Si el tomàquet el triturem nosaltres i posarem una punteta de sucre per treure-li la acidesa, si es de pot no cal.
Aboquem el arròs intentant rosar-lo el màxim possible. ( No se hauria de aferrar a la paella ).
A continuació afegirem el aigua ben calenta, ( la colarem perquè no caigui cap espina ) salarem, al cap de dos o tres minuts de bullir tastarem de sal i si convé li afegirem, ( al arròs ja que posar-li la sal al principi ja que després no la agafa ).
Posarem les gambes, els escamarlans i els musclos, que els haurem tret la mitja closca buida, al voltant de la paella.
Deixarem coure 20-25 minuts, tot depèn del arròs, i ho deixarem reposar 10 minuts tapat amb un drap.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3326 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.