Pastís Sacher

Ingredients

  • 100 g de mantega
  • 40 g de sucre glaç
  • 4 ous
  • 100 g de xocolata negra per rebosteria
  • 80 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 150 g de melmelada d'albercoc

Per fer la cobertura:

  • 100 g de xocolata negra per rebosteria
  • 30 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 80 g de nata líquida per muntar

8 racions

Utensilis

Un bol per fer la massa
Un motllo desmotllable o de silicona de 20 cm
un colador per tamisar la farina

Elaboració

La mantega ha d'estar a temperatura ambient, per aconseguir que estigui a punt de pomada.
Remenem la mantega amb el sucre glaç i el sucre vainillat, fins que quedi espumosa.
Afegim els rovells i la xocolata desfeta al bany Maria o al microones, i remenem bé.
Barregem les clares amb el sucre i les muntem a punt de neu.
Incorporem les clares muntades a la massa de mantega, de manera que quedin molt esponjosa.
Afegim la farina tamisada, remenant amb molt de compte.
Untem el motllo amb mantega, l'omplim amb la massa i el fiquem al forn, ja calent, durant 40 minuts a 160 graus.
Treiem el pastís del forn i el deixem refredar.
Tallem el pastís horitzontalment en tres parts i li posem al mig la melmelada d'albercoc, prèviament escalfada i passada pel passapurés.

Preparem la cobertura:

Posem a escalfar la nata i quan bulli, li afegim la xocolata,el sucre i la mantega.
Remenem bé fins aconseguir una xocolata fina sense grumolls.
Per posar la cobertura coloquem el pastís en un plat de la mateixa mida. A sota hi posem un got ample i a sota del got hi posem un plat cobert amb plàstic. Tirem la xocolata per sobre deixant que regalimi pels costats fins aconseguir una capa uniforme.
Deixem refredar el pastís i el decorem al nostre gust: amb vitutes de xocolata, amb maduixes...
Va molt bé acompanyar-lo amb nata o amb gelat de vaimilla.

1h

Notes

Fa dos anys, quan vaig estar a Viena, vaig menjar el pastís Sacher i em vaig comprar un llibre de cuina austríaca, on hi havia la recepta del pastís.
Avui m'he decidit a fer-lo i m'ha sortit boníssim. He seguit las indicacions del llibre, però la cobertura l'he fet a la meva manera.
Ha estat un èxit!


Recepta de cuina de Pastís Sacher

Feliç aniversari!!

Recepta de cuina de Pastís Sacher

Així és com ha quedat per dintre

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8048 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
No s'hi posa gens de llevat a la massa?
Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Josep. En aquest pastís no s'hi posa llevat, però les clares s'han de muntar ben fortes a punt de neu. Perdona per no haver-te contestat abans, però no havia vist el teu comentari
Àngels Fernández Guillén diu:
Per tal que aquest pastís quedi ben pla, es pot posar un plat a sobre quan el treiem del forn. Després el podem decorar tombant-lo del revés.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: