Bacallà confitat amb cremós de patata

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 talls de morro de bacallà dessalat
  • 2 patates
  • 2 tomàquets madurs grossos
  • 2 alls
  • Oli

2 racions

Elaboració

Pelem els alls, els tallem per la meitat i els posem a confitar en oli abundant dins un cassó que no s'enganxi.
Treiem la pell del bacallà i la reservem.
Sumergim el bacallà en l'oli de fregir els alls i el deixem confitar a foc molt baix durant uns deu minuts.
Posem a escalfar aigua i bullim les pells del bacallà durant deu minuts. Retirem les pells i afegim les patates, que haurem tallat a quadrets petits. Les deixem bullir fins que estiguin toves.
Escorrem les patates, les aixafem i tirem unes cullerades de l'oli de confitar el bacallà, de manera que quedi un puré cremós. Salem al nostre gust i reservem.
Pelem els tomàquets, prèviament escaldats, els treiem les llavors i els tallem a quadrets.
Colem l'oli de confitar el bacallà, posem dues cullerades en un caçó i confitem els tomàquets a foc lent durant uns quinze minuts. Afegim sal i sucre.
En una safata que vagi al forn, posem una base de cremós de patata, coloquem els talls de bacallà a sobre i els cobrim amb els dauets de tomàquet confitat. Posem la resta del tomàquet pel voltant.
Enfornem durant uns cinc minuts i ja el tindrem a punt.

40min

Notes

La combinació del bacallà amb el puré i el tomàquet queda molt agradable.
El tomàquet també es pot comprar congelat, ja fet a daus.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13875 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: