Escudella barrejada i carn de olla

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Tarragona
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 100 g. Cigrons
  • 100g. Fesols
  • 60 g. de Arròs
  • 60 g. de Fideus
  • 2 patates mitjanes
  • 1 Pastanaga
  • ½ Col
  • 1 Nap
  • 1 Porro
  • 1 fulla d'Api
  • 1 braó de corder
  • 200-250 g. carn melosa de vedella
  • ½ Botifarra blanca
  • ½ botifarra negra
  • 1 cuixa de Pollastre
  • Ossos de vedella i de porc
  • Sal
  • 4 litres d'aigua
  • Per la pilota
  • 100g. carn picada de porc
  • 100g. carn picada de vedella
  • 1 ou
  • 1 All
  • 1 branqueta de Julivert
  • Una molla de pa remullada amb llet
  • Farina
  • Sal

4 racions

Elaboració

Primer de tot posem en remull els cigrons i els fesols el dia abans.
Posem en una olla ràpida l'aigua, el fesols, els cigrons, els ossos, la carn de vedella, el braó de corder i totes les herbes, ho deixem bullir ½ hora des que comença a sortir el baf.
Mentre fem la pilota barrejant les carns, el all, el julivert, la molla de pa remullada amb la llet, l'ou i la sal. Li donem forma de pilota i la passem per la farina i la reservem.
Quan hagi passat el temps deixem que surti tota la pressió i obrim l'olla, li posem la sal, la pilota, el pollastre i les botifarres hi ho deixem bullir 15 minuts.
Tornem a obrir l'olla i hi posem les patates, l'arròs i els fideus i rectifiquem de sal si cal, i ho deixem bullir cinc minuts més.
Separem les carns en una safata i servim l'escudella.

50min

Notes

La carn es pot menjar després de l'escudella o tot barrejat.
A mi personalment m'agrada menjar-ho al mateix temps acompanyat d'enciam amanit


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3921 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: