Escudella barrejada i carn de olla
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per olla a pressió
Típica de: Espanya → Tarragona
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 g. Cigrons
- 100g. Fesols
- 60 g. de Arròs
- 60 g. de Fideus
- 2 patates mitjanes
- 1 Pastanaga
- ½ Col
- 1 Nap
- 1 Porro
- 1 fulla d'Api
- 1 braó de corder
- 200-250 g. carn melosa de vedella
- ½ Botifarra blanca
- ½ botifarra negra
- 1 cuixa de Pollastre
- Ossos de vedella i de porc
- Sal
- 4 litres d'aigua
- Per la pilota
- 100g. carn picada de porc
- 100g. carn picada de vedella
- 1 ou
- 1 All
- 1 branqueta de Julivert
- Una molla de pa remullada amb llet
- Farina
- Sal
4 racions
Elaboració
Primer de tot posem en remull els cigrons i els fesols el dia abans.
Posem en una olla ràpida l'aigua, el fesols, els cigrons, els ossos, la carn de vedella, el braó de corder i totes les herbes, ho deixem bullir ½ hora des que comença a sortir el baf.
Mentre fem la pilota barrejant les carns, el all, el julivert, la molla de pa remullada amb la llet, l'ou i la sal. Li donem forma de pilota i la passem per la farina i la reservem.
Quan hagi passat el temps deixem que surti tota la pressió i obrim l'olla, li posem la sal, la pilota, el pollastre i les botifarres hi ho deixem bullir 15 minuts.
Tornem a obrir l'olla i hi posem les patates, l'arròs i els fideus i rectifiquem de sal si cal, i ho deixem bullir cinc minuts més.
Separem les carns en una safata i servim l'escudella.
50min
Notes
La carn es pot menjar després de l'escudella o tot barrejat.
A mi personalment m'agrada menjar-ho al mateix temps acompanyat d'enciam amanit
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3921 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.