Canelons d'espinacs a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Expert

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2k espinacs frescos
  • 80g panses de Corint o bé, panses de nabius
  • 100g pinyons país
  • 2 Cebes
  • 1’5l llet fresca sencera de vaca
  • 1 ou per persona
  • 2 caixes d'oblees (40 u.)
  • Alls, nou moscada, pebre negre, pebre vermell i sal
  • Farina
  • Mantequilla
  • Formatge Emmental ratllat
  • Oli d'oliva verge extra

8 racions

Elaboració

Posar les panses en aigua o licor
Rentar amb una o dos aigües els espinacs frescos. Coure’ls poc. Triturar amb estri manual o ganivet.
Coure els ous 10 minuts (El temps compta des que l'aigua bull, però no deixar bullir fort, refredar, pelar i passar per aigua. Reservar en nevera en pot de vidre.
Pelar i tallar la ceba, afegir-hi oli, quasi cobrint-la (en el turmix o el braç), triturar i posar a fregir en un cassó. Quan la ceba estigui daurada, abocar-hi la farina, remenant constantment uns vint minuts, afegir la llet calenta remenant amb varetes (esteu al cas que no s’enganxi a la base i es cremi).
Fregir els alls triturats i els pinyons. Quan agafin color, afegir-hi les panses (sense líquid), coure uns minuts i abocar-ho en un bol gran amb els espinacs triturats, els ous picats o ratllats, la meitat de la beixamel. Barrejar-ho. Tastar. Allargar l'altra meitat de la beixamel, que servirà per napar els canelons.
Coure les oblees, segons instruccions de la caixa.
Preparar les safates, untades amb oli o amb una lleugera capa de beixamel.
Cargolar els canelons amb el farcit i anar-los col·locant en fileres. Repartir la beixamel.
Barrejar el formatge ratllat amb una mica de pa ratllat i pebre vermell i repartir-lo. Posar uns bocins de mantega o un raig d'oli per sobre.
Tapar amb film per guardar en nevera o congelador. O posar al forn amb calor a dalt i a baix, per menjar tot seguit.

5h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

658 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
40 canelons poden ser 10 racions de plat principal o 13 racions d'entrant (3u/pax.) Si és per la família, l'habitual és servir un parell de canelons per començar i repetir.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: