Canelons de carxofa

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya - Badia del Vallès
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 ceba grossa (100 g)
  • 8 cors de carxofa
  • 4 cullerades de nata líquida
  • 50 g de farina de blat
  • 50 g de mantega
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 2 ous
  • 20 plaques de canelons
  • 1 llauna petita de puré de tomàquet
  • ¼ litre d’aigua
  • Sal
  •  

4 racions

Elaboració

Picar la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats. Sofregiuho.
En una altra cassola amb 50 g de mantega enrossireu els 50 g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap
d’un moment, aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant.
Afegiu-hi sal i que cogui deu minuts.
Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporarhi les quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu si cal el punt de sal i, tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.
En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una plata untada amb mantega, per damunt, una mica de salsa de tomàquet i una pluja del parmesà ratllat, i al forn, on s’ha de gratinar.

Notes

 en comptes d'aigua es pot utilitzar llet o brou vegetal


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3926 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: