Llibrets d'albergínia, amb xampinyons
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Milanesa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres albergínies més aviat grans
- Vuit talls de formatge, tipus tranxetes
- Vuit tallets de pernil dolç
- Sal
- Oli d'oliva
- Tres ous batuts
- Farina
- Pa ratllat
- 300 grams de xampinyons naturals, laminats
- Picada d'alls, julivert i oli d'oliva, feta amb la batedora elèctrica
- Pebre negre en pols
4 racions
Elaboració
Primer de tot, netegem i filetegem els xampinyos, i els saltem en una paella amb una mica d'oli d'oliva, i un polsim de sal i pebre negre. Quan són mig cuits, els hi afegim tres cullerades de picada, i deixem que acabin de coure, uns cinc minuts, i els reservem.
A part, agafem les albergínies, les pelem i les tallem a rodelles de forma oblicua, de mig dit de gruix aproximadament, ( dues per persona ).Les posem damunt el marbre de la cuina, les espolsem amb un xic de sal perque " plorin ", i tot seguit farem els llibrets: damunt una rodella d'albergínia, posem un tall de formatge, i un tall de pernil dolç, i tot seguit ho tapem amb una altra rodella d'albergínia, presionant amb una espàtula, perqué quedi ben tancada.
Quan ja hem fet els vuit llibrets, els passem pe farina, ou batut, i pa ratllat, i els fregim amb oli d'oliva.
Quan són dauradets, els traiem i els posem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli. En el moment de servir-los a taula, posem dos llibrets, acompanyats d'un grapadet de xampinyons saltats, i !! bon profit !!
40min
Notes
Aquesta recepta, permet fer una variació : quan tenim els llibrets fregits, en posem dos en una safata per anar al forn, els cobrim amb beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, i hiafegim un punt de mantega, i els posem en el forn a 180º, fins que són gratinats.
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5503 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.