Puré de patata, amb arengada fregida, i tomàquet al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de patates
- Quatre arengades
- Dos tomàquets madurs
- Sal
- Pebre negre en pols
- Formatge ratllat
- Mitja ceba picolada
- Tres tires de bacó picolades
- Aigua
4 racions
Elaboració
En un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell. Quan són cuites, les reservem.
Quan són fredes, les pelem, i amb l'ajut d'una foquilla, les anem aixafant.
Mentrestant, en una safata, posem els tomàquets tallats en dues meitats, els salpebrem, i els hi posem un rajoli d'oli d'oliva, i un polsim de formatge ratllat.
Seguidament, el posem en el forn a 180º, fins que el formatge és rosset.
A part, en una paella amb oli, fregim :la ceba picolada, i el bacó. Després afegim el pure, i ho coem tot plegat. Seguidament, amb l'ajut d'una cassoleta de terrissa de la mida de fer crema, fem un motlle en el centre del plat.
A part, netegem les arengades, els hi traiem el cap i les escates, i les fregim amb oli d'oliva. Després, les posem cada una damunt el motlle del puré, les reguem amb un xic d'oli de fregir-les, i hi afegim el tomàquet, i ja les podem servir a taula.
40min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les arengades Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2412 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.