"Gaspatxo" a la catalana
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Un pot de suc de vegetals o tomaca d'un litre (de vidre).
- Una tomaca verosa.
- Un pebrot vermell.
- Dues cebes tendres.
- Un cogombre.
- Quatre llesquetes de pa del dia abans.
- Una tassa d'oli d'oliva verge.
- Un raget de vinagre.
- Un gra d'all.
- Unes fulletes de menta.
4 racions
Utensilis
Un bol gran de vidre, i bols petits (un per a cada comensal)
Plats o bols individuals.
Un cullerot de servir.
Elaboració
Posarem al got de la batidora un got de suc de tomaca, l'oli, les llesques de pa, el gra d'all i el vinagre.
Ho trinxarem tot amb la batidora, i ho posarem seguidament en un bol gran de vidre.
Hi afegirem la resta de suc de tomaca o vegetals.
Ho remenarem bé. Ho reservarem a la nevera.
Picarem a dauets la tomaca, el pebrot, les cebes i el cogombre, i ho posarem en bols individuals.
En el moment de servir-ho, afegirem al "gaspatxo" uns glaçons de gel.
30min
Notes
Posar enmig de la taula els plats o bols amb els vegetals a dauets, per tal que cada comensal agafi el que li vingui de gust.
No oblidar-nos del gel, ja que li dóna la frescor adient i agradable, sobretot a l'estiu.
Decorar-ho amb una fulleta de menta.
És fàcil de fer, i molt refrescant.
Podem substituir perfectíssimament el suc de pot per tomaques madures i dolces.
També podem posar-ho en gotets petitons (de licor), i servir-ho com aperitiu, entre altres coses per picar.
Etiquetes: Per inexperts Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4840 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.