"Gaspatxo" a la catalana

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pot de suc de vegetals o tomaca d'un litre (de vidre).
  • Una tomaca verosa.
  • Un pebrot vermell.
  • Dues cebes tendres.
  • Un cogombre.
  • Quatre llesquetes de pa del dia abans.
  • Una tassa d'oli d'oliva verge.
  • Un raget de vinagre.
  • Un gra d'all.
  • Unes fulletes de menta.

4 racions

Utensilis

Un bol gran de vidre, i bols petits (un per a cada comensal)
Plats o bols individuals.
Un cullerot de servir.

Elaboració

Posarem al got de la batidora un got de suc de tomaca, l'oli, les llesques de pa, el gra d'all i el vinagre.
Ho trinxarem tot amb la batidora, i ho posarem seguidament en un bol gran de vidre.
Hi afegirem la resta de suc de tomaca o vegetals.
Ho remenarem bé. Ho reservarem a la nevera.
Picarem a dauets la tomaca, el pebrot, les cebes i el cogombre, i ho posarem en bols individuals.
En el moment de servir-ho, afegirem al "gaspatxo" uns glaçons de gel.

30min

Notes

Posar enmig de la taula els plats o bols amb els vegetals a dauets, per tal que cada comensal agafi el que li vingui de gust.
No oblidar-nos del gel, ja que li dóna la frescor adient i agradable, sobretot a l'estiu.
Decorar-ho amb una fulleta de menta.
És fàcil de fer, i molt refrescant.
Podem substituir perfectíssimament el suc de pot per tomaques madures i dolces.
També podem posar-ho en gotets petitons (de licor), i servir-ho com aperitiu, entre altres coses per picar.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4840 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Nani Nolla diu:
Moltes gràcies pel teu comentari Tevima. Si fas una cosa que t'agrada i a més et surt bé, quina sort!
Que continuem compartint receptes per molts anys!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: