Pollastre al forn a la catalana
Categoria:
Carns
Ingredients
- 1 Pollastre mitjanet
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- Un trosset de pebrot
- 4 ó 5 grans d'all
- Una mica de llorer
- Farigola
- Orenga
- 1 Branquilló de canyella
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Oli d'oliva verge extra
- Una copa de conyac
- Una copa de vi ranci
- Aigua o brou de pollastre
- Panses, prunes i pinyons (Un grapadet de cada)
4 racions
Elaboració
Primer haurem tingut amb remull les panses, les prunes i els pinyons amb el vi ranci i el conyac unes hores.
En una safata d'anar al forn, col·loquem les cebes, els alls, el pebrot i el tomàquet.
Salpebrem el pollastre per dins i per fora, li coloquem a dins les herbes i la canyella i el posem a sobre de la bresa que tenim preparada.
Ho ruixem tot amb oli d'oliva i una mica de brou i l'enfornem a foc fort una estona, donant-li la volta quan ja el tinguem dauradet per una.
Deixarem que es dauri per l'altre costat i seguidament baixarem el forn a foc mitjanet perquè se'ns cogui bé per dintre. En aquest moment, afagirem les panses, prunes i pinyons i el banyarem amb el vi ranci, el conyac i una mica de brou.
Baixarem el forn a foc mitjanet i el deixarem un mínim d'una horeta perquè se'ns cogui per dintre.
(El temps dependrà de la mida del pollastre)
Si cal, podem anar-hi afegint una mica de brou.
Etiquetes: Pollastre Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15555 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.