Fesolets amb cloïsses

Ingredients

  • 600 grs. de fesolets cuits amb el seu suc
  • 1 ceba mtjana
  • 2 grans d'all
  • Pebrots del "Padron" (opcional)
  • 24 cloïsses
  • Una copeta de vi blanc
  • Fumet
  • Oli d'oliva verge extra

4 racions

Elaboració

Podem coure nosaltres els fesolets o els podem comprar ja cuits, lo que ens facilitarà l'elaboració del plat, això si, que vagin amb el suc de la seva cocció, detall per a mi important pel resultat final del plat.
En una cassola amb l'oli hi sofregim la ceba, un cop la tinguem transparent, hi afegim el pebrots, deixant que es fagin una mica i a continuació l'all picadet. Ho deixem un momentet, procurant que l'all no se'ns cremi i hi aboquem el vi i el deixem reduir.
Seguidament, hi tirem una mica del suc dels fesolets i una mica de fumet, deixant que bulli un parell de minuts, moment en el que hi posarem els fesolets cuits, deixant que s'escalfin una mica i per últim hi posarem les cloïsses.(Abans les haurem tingut amb aigua i sal perquè purguin la sorra que puguin tenir)
En el punt just que se'ns obrin les cloïsses, ja tenim el plat a punt de servir.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3985 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

4 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Eduard, la recepte dels fesolets amb cloïses m'agrada molt, peró et voldria fer una reflexció:
t'has aturat ha pensar que, si hi ha una cloïsa amb sorra, et pot enjegar tot el plat a norris?
ës per això que hi ha cuiners, que les cloïses les obren a part, i després les incorporen a la cassola, amb el seu suc passat pel colador fí. Una abraçada, i perdona per la intromisió. Quim.
Eduard Lluis Palaus diu:
Hola Quim! Ten tota la raó, és un detall que se'm va passar per alt a l´hora d'escriure la recepta, fins i tot les acostumo a deixar una estona amb aigua salada perquè es purguin. Rectificaré la recepta quan tingui un moment (estic de mudança).
Moltes gràcies i una forta abraçada també per tu.
Ah! I d'intromisió res de res, encantat de la teva observació. Eduard.
Conxita Ferrer diu:
Hola Quim !
Estava buscant receptes de cloïsses, si bé jo les voldria fer amb mongetes del ganxet. He trobat la de l'Eduard i he llegit també el teu expert comentari. Es cert que si deixes les cloïsses amb aigua amb gas, treuen tota la sorra ?? Tot i així, crec que es ben encertat això de coure-les i passar-les pel colador fi. Gràcies.
Quim Lleonart diu:
Amiga Conxita, deixar-les en aigua amb gas, fa el mateix efecte que deixar-les en aigua amb sal.
Per això, el més efectiu per no trobar-hi sorra, és obrirles abans de ferles servir. Una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: