Panadons d'espinacs

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 kg d'espinacs frescos
  • 200 g de farina
  • 1 sobret de llevat químic
  • Panses
  • Pinyons
  • 1 gra d'all gros tallat el més petit possible
  • Aigua
  • Oli d'oliva verge extra de les Garrigues
  • Sal
  • 1 ou (per untar, opcional)

6 racions

Elaboració

1. Rentar bé els espinacs i escaldar-os en un olla amb aigua bullint i sal.
2. Escórrer-los molt bé i que quedin eixuts. Deixar-los refredar.
3. En un bol abocar la farina, un pessic de sal i el llevat. Afegir-hi aigua molt poc a poc i anar rementant-ho amb una cullera. Vigilar de no tirar massa aigua perquè ho haurem de corregir amb més farina (i no acabaríem mai!).
4. Quan hagi quedan tot ben incorporat, agafar la massa -ha de quedar com de goma- amb les mans i amassar-la al marbre sucat amb farina. Uns 8-10 minuts.
5. Fer-ne 6 boles de la matexa mida.
6. Amb un corró, anem aplanant cada bola el màxim possible, que quedi una massa ben fina per a cada panadó i de forma rodona. És molt útil que el corró i el marbre tinguin prouta farina perquè no se'ns hi enganxi la massa. Escalfar el forn a 200º.
7. Posar una porció de la mida d'una mandarina grossa d'espinacs a cada porció de massa estirada. Afegir-hi una mica d'all trinxat, panses, pinyons i un raig petit d'oli d'oliva.
8. Tancar el panadó en forma de mitja lluna i plegar les vores amb petits pessics.
9. Es poden untar amb ou batut i un pinzell. Queden molt bé també amb un raig d'oli i sucre per fora, així els he fet jo.
10. Coure a 180/200º uns 20 minuts o fins que vegeu que són daurats.

1h

Notes

És molt divertit preparar-los amb nens, que posin el farcit, les panses o els pinyons...
Es poden fer amb qualsevol farcit: carabassa, poma...


Recepta de cuina de Panadons d'espinacs

Panadons d'espinacs

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11994 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Una recepta temptadora, l´hauré de provar.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: