Sopa de ceba
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 cebes grosses
- 4 llesques de pa sec
- Mig litre de brou vegetal o de pollastre
- 200 gr de formatge emmental ratllat
- Oli
- Sal
4 racions
Elaboració
Pelar i tallar la ceba a llunes primetes.
Posar oli en una cassola mitjana i escalfar-lo. Sofregir-hi la ceba a foc lent i tapada, amb un pèl de sal.
Quan estigui transparent, abans que es comenci a daurar, abocar-hi el brou i esperar que bulli.
Engegar el gratinador del forn.
En una cassola de terrisa que pugui anar al forn, abocar la sopa, afegir-hi les llesques de pa sec i cobrir-la amb el formatge ratllat.
Gratinar-la i ja estarà llesta per servir.
30min
Notes
Plat molt adient per a l'hivern.
Es pot fer en cassoletes individuals.
Si us agrada el formatge fort, podeu barrejar-hi dauets de formatge blau.
Es pot decorar amb julivert.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2937 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.