Callos de la meva mare
Categoria:
Carns
Estació: tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 Kg de Tripa de vedella ,( recomano tripa morena , millor que les blanquejades.)
- 1/2 Kg.de cap i pota
- Un troç de xoriço picant a dauets
- 150 g de daus de pernil "serrano"
- 1 ceba
- 1 pebrot vert
- 2 alls
- 1 llauna de 1/2 de tomaquet triturat
- 1 got de vi blanc
- 1 cullerada de farina
- Vinagre
- Oli
- Sal
- Bitxos picants
- Una fulla de llorer
- Sucre
- 1 picada (tros de pa torrat , avellanes , pinyons etc.)
6 racions
Elaboració
Es molt important rentar la tripa, ho farem dos o tres vegades, amb aigua freda amb un raig de vinagre. La posarem a bullir en aigua, també amb un raig de vinagre i sal, un parell d'hores, fins que estigui tendra (al dente, que no es desfaci). Un cop cuita, la rentarem bé en aigua freda i la tallarem al nostre gust. La cap i pota, la rentarem un parell de vegades amb aigua i vinagre, i la reservarem.
En una cassola de fang, amb cuatre cullerades d'oli, courem la ceba i el pebrot verd ben picats, i afegirem una dent d'all picadet . Un cop cuites les verdures, afegim el xoriço a dauets,el pernil a daus, els bitxos (recordeu que el xoriço és picant), i al cap de dos minuts, el tomàquet triturat, sal, i una culleradeta de sucre i deixarem que es faci tot el conjunt. En un morter, picarem la picada, junt amb l'altre all cru, i ho afegirem a la salsa. Remenarem, i tirem la tripa i la cap i pota, perquè es vagin confitant un parell de minuts amb la salsa. Afegim la cullerada de farina, que es faci amb tot el conjunt un parell de minuts més i tirem el vi, i deixem evaporar uns minuts, i afegim l'aigua, fins que quedin coberts, la fulla de llorer, i remenant tot. Deixem bullir uns 20 ó 30 minuts (aquest temps serà més o menys, depenent de com ens hagi quedat de cuita la tripa), i rectifiquem de sal
Servirem ben calents.
2h
Notes
Com ja he comentat , la cocció de la tripa es molt important, no han de fer olor, però tampoc s'han de desfer.
Etiquetes: Molt Bona Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
26802 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.