Fideuà amb sípia i gambes
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 g de fideus del nª 2
- 750 g de sípia neta
- 10 gambes
- 250 g de ceba
- 250 g de tomàquets
- Oli d'oliva
- 2 alls
- 1 litre de fumet
Per fer el fumet:
- 2 l d'aigua
- 750 g de peix per fer sopa
- 2 alls
- 1 tomàquet
- 100 g de ceba
- 100 g de porro
- 1 nyora
- 30 cc d'oli
5 racions
Utensilis
Paella per fideuà
Paellero
Elaboració
Fumet:
El fumet el podem comprar congelat o en tetrabric. Si el volem fer, seguirem el procés següent:
Fregim els alls sencers amb l'oli. Els retirem quan estiguin rossos, afegim el tomàquet ratllat i el deixem fregir.
Piquem els alls fregits i els reservem.
Posem la nyora a remull amb aigua calenta, partida per la meitat i sense llavors.
Posem l'olla amb un litre i mig d'aigua al foc i quan bulli li afegim el peix per fer sopa, el tomàquet fregit, la ceba, el porro, la molla de la nyora i una culleradeta de sal. També afegirem els alls fregits picats.
Deixem bullir durant 40 minuts i colem el caldo amb un colador fi.
Fideuà:
Tallem la sípia a trossets petits, posem la paella al foc amb 30 cc d'oli i hi aboquem la sípia deixant que perdi tota l'aigua. Notarem que està feta quan comença a espetegar.
En una altra paella fem el sofregit amb 70 cc d'oli, la ceba i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui fet, li afegim la sípia i reservem.
Posem oli en una paella i hi fregim els dos alls sencers. Retirem els alls i enrossim els fideus sense parar de remenar.
Quan els fideus estiguin rossos, els colem perquè perdin tot l'oli.
Els posem a la paella on farem la fideuà i els barregem amb el sofregit.
Aboquem 800 cc de fumet calent i ho remenem tot.
Deixem coure els fideus durant 15 minuts, afegim les gambes i ho deixem coure 5 minuts més.
Si veiem que queda molt seca, li afegim la resta del fumet.
Mentre estem fent la fideuà podem remenar-la perquè no s'enganxi.Quan posem les gambes ja no la remenarem més.
Tapem la fieuà amb paper d'alumini durant 5 o 10 minuts i ja la podem servir.
Observarem que alguns fideus queden de punta. És un efecte molt divertit i decoratiu.
La podem servir acompanyada d'all-i-oli.
1h 10min
Notes
Si no es disposa de paellero, es pot fer al foc normal, remenant la fideuà de tant en tant, per tal que no s'enganxi.
Etiquetes: Molt bé gràcies Molt bona Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
23460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.