Mongetes seques amb cloïsses
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de mongeta blanca
- 500 g de cloïsses
- 1 Ceba gran
- 2 Fulles de llorer
- Oli d’oliva
- Julivert
- 3 Dents d’all
- 1 Branqueta de farigola
- Pebre vermell dolç mòlt
- Sal
6 racions
Elaboració
Posem les mongetes en remull la nit anterior. Les escorrem i les posem en una cassola cobertes amb aigua freda i les herbes. Quan arrenqui el bull, hi afegim un rajolí d'aigua freda per tallar la cocció.
Deixem coure, a foc lent, durant 1 hora i mitja o fins que estiguin tendres. Hi posem una mica de sal.
Col.loquem les cloïsses en un bol amb aigua freda i sal per netejar-les de sorra.
Fem una picada amb els alls i el julivert i la reservem.
Posem una mica d'oli en una paella i ofegem la ceba picada durant 10 minuts. Hi afegim el pebre vermell, donar-li un parell de voltes, amb una cullera de fusta. Ho tirem a la cassola de les mongetes, juntament amb la picada i les cloïsses. Deixem coure fins que s'obrin les cloïsses.
Ja es pot servir el plat.
1h 40min
Etiquetes: Molt bona Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3723 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.