Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 g de Peix de roca
- 250 g de Sofregit casolà
- 250 g de Nata
- 4 Ous
- Pa sec
- Brandi
- Mantega
- Anet
- Sal
- Pebre
- Alls
- 1 Llagostí
Per la salsa de cranc:
- 12 Crancs
- 1 Pastanaga
- 1/2 Porro
- 1/2 Tall d’api
- 1 Vaset de vi blanc
- 6 Cullerades de nata líquida
- 1 Raig de brandi
- Oli, sal i pebre
3 racions
Elaboració
De la salsa de cranc:
Escalfem dues cullerades d’oli en una paella i hi afegim la pastanaga, el porro i l’api. Ho deixem estofar durant 5 minuts.
Ho salpebrem i hi afegim els crancs.
Incorporem el raig de brandi, i ho flamegem.
Ho mullem amb el vi blanc i continuem la cocció a foc lent durant 10 minuts.
Passem la preparació per un colador xinés.
Barregem la salsa obtinguda amb la nata líquida
Rectifiquem de sal i ho escalfem 2 minuts més. La reservem.
Del pastís de peix:
Bullim el peix de roca durant uns 7 minuts amb un all.
Retirem el peix i deixem bullir el fumet fins que es redueixi.
En un bol, triturem el peix bullit de roca, sense les espines i a bocins, amb el sofregit, la nata, els ous, el brandi, la sal i el pebre.
Untem mantega en un motlle rectangular de forn.
Ratllem pa sec i l'espolsem pel motlle. Seguidament, hi aboquem tota la barreja triturada.
Posem el motlle al forn durant 1 hora a 180º.
El fumet reduït, el lliguem amb una mica de mantega.
Emplatat:
Un cop el pastís s'ha refredat a la nevera, el tallem i l'amanim amb la salsa de cranc i sobre, hi posem un llagostí que hem saltat en una paella, uns 2 minuts.una mica del fumet lligat amb mantega i anet picat.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4994 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.