Suquet de rap amb patates

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 cua de rap gran
  • 3 patates blanques (noves) de mida mitjana
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 nyores
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua o fumet de peix
  • Per la picada
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Un grapat d'avellanes torrades
  • 2 llesques de pa torrat o fregit
  • Un parell de rames de julivert fresc
  • 1 cullerada de farina
  • 4 alls fregidets
  • 2 cullerades de la salsa de la cassola
  • Variants
  • Hi podeu afegir el fetge del rap fregit a la picada

4 racions

Elaboració

Preparem tots els ingredients
Utilitzarem un morter dels de tota la vida per fer la picada.
He tret una mica de fumet de peix que tenia al congelador. Si no en teniu, podeu posar-hi aigua, però si voleu fer el fumet de peix podeu consultar la recepta.
Com que no tenia pa torrat, el fregirem juntament amb els alls.
Peleu les avellanes i les ametlles i les poseu dins el morter.
Netegeu bé el peix, clar.
En una cassola baixa, afegir un bon raig d'oli d'oliva.
Fregirem els alls i el pa.
I abans que es cremin els retirarem...
...i els posarem dins el morter.
Ara, escaldarem les nyores amb aigua calenta durant uns minuts...
...seguidament les obriu i amb una cullera rasqueu la carn que hi ha enganyada a la pell...
Aquesta pasta és la que ens interesa.
La podeu barrejar amb els tomàquets que haurem ratllat.
Ara, heu d'escapsar les patates per què deixin anar tot el midó...i lligui millor la salsa del plat.
Feu un tall fins la meitat del recorregut i la resta forceu que es trenqui amb la mà, que el tall no quedi net.
Us han de quedar així.
Incorporem el julivert a la picada....i anirem picant...
Ahora, ja podrem marcar les patates...
...fins que agafin un color daurat. No les volem fregir ni coure, nomès marcar ràpidament.
A continuació, afegirem el tomàquet amb les nyores.
Ho remenem i ho tapem...i ho deixarem reduïr uns 5 minutets. Remenu-lo que no s'enganxin les patates.
Seguim picant la picada....
Ara incorporem un xorret de vi blanc a les patates...
Remenem una mica i dexiem reduïr 5 minuts més tapat.
Llavors, ja podrem incorporar el fumet.
El brou ha de cobrir les patates gairebé del tot.
....un mica més...
Ara si.
Podem agafar un parell de cullerades d'aquest suquet per a lligar la nostra picada.
Als 15-20 minutets, quan les patates comencin a estovar-se, afegirem el rap salpebrat.
Ho taparem i ho deixarem coure el peix uns 10 minutets....però ara posarem la picada als 2 minuts de coure.
Ja tenim la picada apunt.
La podem incorporar al nostre guisat.
Juasss !!....això sembla una cagada de l'Arale, oi?....
Remeneu bé la salsa per a repartir la picada per tot el plat.
Finalment, nomès ens quedarà posar-ho al forn (mode grill)....uns 5 minutets.
D'aquesta manera obtindrem aquest torradet tan apetitós.
Avui, contràriament al que és habitual, l'he acompanyat d'un vi negre Raimat Abadía. Qui diu que el peix s'ha de menjar sempre amb vi blanc?
Aqui el teniu emplatat.
Us puc garantir que estava deliciós.
Hi moltes receptes de suquet....podeu enfarinar i fregir el rap prèviament també.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

33502 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: