Sípia guisada amb escopinyes i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Sípia gran (d’uns 600 g) que a la peixateria ens netegen i tallen a daus, sense la tinta
- 125 g de pèsols frescos del Maresme
- 20 Escopinyes fresques
- 1 Gotet de vi blanc
- 1 Ceba
- 1 Tomàquet madur
- 1 Fulla de llorer
- Sal
- Pebre vermell mòlt
- Oli d’oliva verge extra
2 racions
Elaboració
En una cassola amb oli, fem la ceba ben picada amb la fulla de llorer.
Quan estigui daurada, uns 15 minuts, hi incorporem la sípia ben escorreguda i la saltem fins que vagi prenent color. Uns 10 minuts.
Hi afegim el pebre vermell, li donem unes voltes i, hi posem el tomàquet pelat o picat molt fi.
Ho provem de sal.
Deixem reduir la salsa amb el guisat al foc fins que la salsa espesseixi i la sípia estigui tendra.
Uns 20 minuts. Hi afegim els pèsols frescos.
En una olla sense aigua, fem les escopinyes al vapor. Les tirem a l’olla amb una mica de vi blanc i sacsegem l’olla fins que es comencin a obrir.
Incorporem les escopinyes amb el vi que no s’ha evaporat, a la cassola i deixem coure fins que les escopinyes s’obrin del tot.
Ja es pot servir el plat.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3035 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.