Sípia guisada amb escopinyes i pèsols

Ingredients

  • 1 Sípia gran (d’uns 600 g) que a la peixateria ens netegen i tallen a daus, sense la tinta
  • 125 g de pèsols frescos del Maresme
  • 20 Escopinyes fresques
  • 1 Gotet de vi blanc
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet madur
  • 1 Fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre vermell mòlt
  • Oli d’oliva verge extra

2 racions

Elaboració

En una cassola amb oli, fem la ceba ben picada amb la fulla de llorer.
Quan estigui daurada, uns 15 minuts, hi incorporem la sípia ben escorreguda i la saltem fins que vagi prenent color. Uns 10 minuts.
Hi afegim el pebre vermell, li donem unes voltes i, hi posem el tomàquet pelat o picat molt fi.
Ho provem de sal.
Deixem reduir la salsa amb el guisat al foc fins que la salsa espesseixi i la sípia estigui tendra.
Uns 20 minuts. Hi afegim els pèsols frescos.
En una olla sense aigua, fem les escopinyes al vapor. Les tirem a l’olla amb una mica de vi blanc i sacsegem l’olla fins que es comencin a obrir.
Incorporem les escopinyes amb el vi que no s’ha evaporat, a la cassola i deixem coure fins que les escopinyes s’obrin del tot.
Ja es pot servir el plat.

50min


Recepta de cuina de Sípia guisada amb escopinyes i pèsols
En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3035 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: