Mongetes de la casa
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per olla a pressió
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Mongetes blanques.
- 2 cebes.
- 1 dent d'all.
- 1 pastanaga.
- Oli.
- Sal
- 1 fulla de llorer.
- Xoriço.
- Botifarra d'arròs.
- 1 peu de porc.
- Cua de porc.
- Orella de porc.
- Lacón.
Elaboració
Posar a remull les mongetes amb aigua freda un dia abans de cuinar-les.
En una cassola de fang, cobrir les mongetes amb aigua i un rajolí d'oli d'oliva, incorporar les cebes, l'all i la pastanaga, tot això molt picadet, així com el xoriço i una fulla de llorer. Coure a foc mitjà fins que la mongeta estigui tendra, el temps depèn del tipus de mongeta.
D'altra banda, en una olla exprés amb aigua, coure durant aproximadament 40-45 minuts el lacón, la maneta de porc, la cua i l'orella, aquest procés de coure per separat és per evitar un excés de greix en aquesta recepta.
Quan estigui feta la carn de l'olla, escórrer bé i afegir-la a la cassola de mongetes, incorporant també en aquest moment la botifarra.
Aixafar unes poques mongetes en un plat i tornar tirar-juntament amb la resta (amb això s'aconsegueix que s'espesseixi una mica el brou). Seguir coent i rectificar de sal.
Quan s'hagi de servir a taula, separar l'acompanyament de carn, botifarra i xoriço en una safata a part de la cassola de mongetes.
Notes
Abans que comencin les temperatures d'estiu, recomanem un plat de diumenge o almenys de cap de setmana, més que res perquè després de menjar-lo, només et donen ganes de tombar-te al sofà a donar-te una migdiada.
Etiquetes: Potatge Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1873 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.