Arròs a la cassola a l'estil Colomé
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 tallets de conill (fetge, cuixes, costelles...)
- 8 tallets de pollastre (pit, costelles, carcanada...)
- 4 mides d'arròs (per a quatre persones)
- 4 tomàquets de ramallet o madurs
- 1 pebrot verd mitjà
- 1 ceba mitjana
- 3 dents d'all
- Fulles de julivert
- Suc d'una llimona mitjana
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Sal i pebre negre
- Un gotet de vi blanc
4 racions
Utensilis
Cassola de fang
Elaboració
Salpebreu els tallets de conill i de pollastre i deixeu-los reposar uns minuts. Poseu una olla amb aigua al foc.
Talleu el pebrot vert, la ceba i dues dents d'all a quadrets molt petits i ho barregeu amb els tomàquets que haureu ratllat en en plat fondo. Ho reserveu.
Poseu una cassola de fang al foc amb dues curllerades soperes d'oli d'oliva. Quan estigui calent, poseu el conill i el pollastre a rostir a foc lent. Anireu donant voltes per tal que no s'enganxi. Quan ja estigui tot doradet, li afagireu el vi blanc i deixereu que redueixi durant uns deu minuts més. Posareu la carn dintre de l'olla amb aigua que ja està bullint.
Sense apagar el foc, deixereu reduír una mica més el suquet que ha quedat a la cassola i posareu a fer el sofregit a foc lent. Remaneu de tant ent tant per tal que no s'enganxi. Li afagireu un pulsim de sal i pebre vermell dolç. Quan estigui al punt (ni molt sec ni molt líquit) li afagireu la carn que està bullint a l'olla i ho remanareu tot. Sempre sense apagar el foc. Li afagiu l'arròs i ho barrageu fins que tot l'arròs quedi impregnat del sofregit. A continuació li afagiu vuit collerots del brou que està bullint i ho torneu a remanar per tal que tots els ingredients quedin distribuits per tota la cassola. Deixeu que bulli uns quinze minuts a foc mitjà mirant que no s'aferri.
En un morter piqueu les fulles de julivert i una dent d'all. Quan estigui tot ben picat li afagiu el suc de la llimona i remaneu per tal que quedi tot ben barrejat. Afagiu-lo a la cassola quan faltin uns cinc minuts per acabar de fer-se l'arròs.
Apagueu el foc i deixeu reposar l'arròs un cinc minuts. Ja es pot servir.
1h 30min
Notes
Aquesta recepte és d'el·laboració pròpia. El que he fet és mesclar tres estils de fer arròs (Catalunya, Múrcia i Mallorca)i el resultat és aquest. Probeu-lo, és molt bó. Ah! se m'oblidava. Per acompanyar el plat recomano pebrot verd cru.
Etiquetes: Arròs Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7220 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.