Espaguetis a la Calçotada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500g Espaguetis
- All
- Oli
- Sal
- Mantega
- Formatge parmesà
- 8 Calçots
Per la salsa:
- Mitja cabeça d'alls escalivats
- 1 Grill d'all
- 5 - Tomàquets escalivats
- 50 g - Ametlles torrades
- 15 g - Avellanes torrades
- 1 Llesca pa sec (o torrat)
- 1 Nyora
- Julivert
- Vinagre
- Oli
- Sal
- Pebre vermell picant (opcional)
4 racions
Utensilis
Batedora (o morter)
Churrusquera
Elaboració
Escalivem els tomàquets i la mitja cabeça d'all (jo ho faig a la churrusquera, però ho podeu fer al forn o millor al caliu), empapem el pa amb vinagre i reservem.
En la batedora (o morter) posem la sal, les ametlles, les avellanes, el grill d'all, 2 branquetes de julivert i el pa amb vinagre i ho triturem. Pelem els tomàquets i els alls escalivats, traiem la polpa de la nyora i ho afegim a la picada. Ho lliguem tot amb oli fins aconseguir la textura de salsa de calçots més aviat líquida, afegim el pebre vermell picant si volem el toc de picant i provem per rectificar de sal, vinagre i picant, reservem.
Coem els calçots a la churrusquera (o forn o caliu) i reservem.
Escalfem a una paella 1 cullerada de mantega i 1 d'oli d'oliva amb 2 grills d'all picat o premsat. De seguida que l'all comenci a agafar color afegim els calçots tallats a petites rodanxes i la salsa, coem uns dos minuts a foc baix i afegim el formatge parmesà. Deixem que redueixi una mica però no gaire, apaguem el foc i reservem.
Bullim la pasta al dente i la colem reservant una mica del líquid de cocció, com tres o quatre cullerades.
Barregem la pasta amb la salsa i el líquid de cocció que teníem reservat (mantecare) i ho remenem tot delicadament, uns minuts.
Emplatem empolvorant amb formatge parmesà i decorant amb una branqueta de julivert.
1h 30min
Notes
Podem aprofitar els calçots i la salsa de calçots que ens hagin sobrat de la Calçotada.
Etiquetes: Cuina de Catalunya Cuina vegetariana La cuina del calçot Pasta Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4983 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.