Lioneses

Ingredients

  • 250 g de farina
  • 70 cl. d'oli
  • 180 cl. d'aigua
  • 3 ous
  • Un pessic de sal
  • Nata o crema
  • Sucre en pols

8 racions

Elaboració

Poseu l'aigua i l'oli en un cassó i escalfeu-la. Quan bulli, tireu-hi tota la farina, un pessic de sal i remeneu-ho sense parar fins que quedi una massa que no s'enganxi al recipient. Tanqueu el foc i deixeu-ho reposar a temperatura ambient fins que s'hagi gelat.
A continuació, incorporeu tres ous sencers a la massa i treballeu-la amb una cullera fins que quedi molt enganxosa. Poseu paper d'alumini a la plata de forn i, amb una cullereta de cafè, aneu-hi tirant cullerades de pasta tal com cauen.
Poseu-ho al forn a 160º C durant uns 20 minuts. La pasta s'ha desinflar i ha de quedar buida de dins.
Per acabar, obriu les lioneses per la meitat, ompliu-les amb crema, nata o trufa i tireu una mica de sucre en pols per damunt.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1715 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: