Lioneses
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 g de farina
- 70 cl. d'oli
- 180 cl. d'aigua
- 3 ous
- Un pessic de sal
- Nata o crema
- Sucre en pols
8 racions
Elaboració
Poseu l'aigua i l'oli en un cassó i escalfeu-la. Quan bulli, tireu-hi tota la farina, un pessic de sal i remeneu-ho sense parar fins que quedi una massa que no s'enganxi al recipient. Tanqueu el foc i deixeu-ho reposar a temperatura ambient fins que s'hagi gelat.
A continuació, incorporeu tres ous sencers a la massa i treballeu-la amb una cullera fins que quedi molt enganxosa. Poseu paper d'alumini a la plata de forn i, amb una cullereta de cafè, aneu-hi tirant cullerades de pasta tal com cauen.
Poseu-ho al forn a 160º C durant uns 20 minuts. La pasta s'ha desinflar i ha de quedar buida de dins.
Per acabar, obriu les lioneses per la meitat, ompliu-les amb crema, nata o trufa i tireu una mica de sucre en pols per damunt.
45min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1715 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.