Calamars farcits amb mandonguilles i poma

Ingredients

  • 1 kg de calamars una miqueta grossos
  • 150 g. de llom de porc
  • 4 pomes Golden
  • 4 cebes
  • 8 grans d'all
  • 7 cullerades d'oli d'oliva
  • 50 g. de mantega
  • 1 llesca de pa fregit
  • 4 rovells d'ou
  • 2 gots de vi d'Oporto
  • 1/2 got de vi negre
  • Julivert
  • 150 g. de ametlles
  • 2 preses de xocolate
  • 1 galeta maria
  • Sal i pebre blanc

4 racions

Elaboració

Traieu les bosses dels calamars i netegeu-les.
Piqueu les aletes i les potes dels calamars, i el llom de porc.
Peleu i ratlleu les pomes i separeu els rovells de l'ou.
Poseu el llom i els calamars a foc suau en una cassola amb oli i tapada.Espereu uns minuts, retireu-la del foc i barregeu-hi amb una cullera de fusta els rovells i les pomes ratllades. Assaoneu-ho amb sal, pebre i un got de vi d'Oporto.
Piqueu la meitat de les ametlles, la llesca de pa fregit, 3 grans d'all, una presa de xocolata i un pessic de sal.
Amb aquesta pasta farciu els calamars i poseu-los en una cassola de fang amb l'oli, el llard i la ceba tallada a rodanxes. Deixeu que agafin color i afegiu-hi el vi negre i l'altre got d'Oporto. Espereu que es redueixi i afegiu aigua fins a cobrir-ho tot.
Prepareu una picada amb els mateixos ingredients i afegiu-la a la cassola.
Deixeu que es cogui de 1 a 2 hores en poc foc.
Mentrestant, feu unes mandonguilles amb la mateixa picada, a més de les pomes i els calamars picats. Fregiu-les en una paella a part i afegiu-les uns 30 minuts abans de treure la cassola del foc.
Abans de servir, afegiu una mica de mantega i un pessic de pebre blanc.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

1423 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: