Calamars farcits amb mandonguilles i poma
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 kg de calamars una miqueta grossos
- 150 g. de llom de porc
- 4 pomes Golden
- 4 cebes
- 8 grans d'all
- 7 cullerades d'oli d'oliva
- 50 g. de mantega
- 1 llesca de pa fregit
- 4 rovells d'ou
- 2 gots de vi d'Oporto
- 1/2 got de vi negre
- Julivert
- 150 g. de ametlles
- 2 preses de xocolate
- 1 galeta maria
- Sal i pebre blanc
4 racions
Elaboració
Traieu les bosses dels calamars i netegeu-les.
Piqueu les aletes i les potes dels calamars, i el llom de porc.
Peleu i ratlleu les pomes i separeu els rovells de l'ou.
Poseu el llom i els calamars a foc suau en una cassola amb oli i tapada.Espereu uns minuts, retireu-la del foc i barregeu-hi amb una cullera de fusta els rovells i les pomes ratllades. Assaoneu-ho amb sal, pebre i un got de vi d'Oporto.
Piqueu la meitat de les ametlles, la llesca de pa fregit, 3 grans d'all, una presa de xocolata i un pessic de sal.
Amb aquesta pasta farciu els calamars i poseu-los en una cassola de fang amb l'oli, el llard i la ceba tallada a rodanxes. Deixeu que agafin color i afegiu-hi el vi negre i l'altre got d'Oporto. Espereu que es redueixi i afegiu aigua fins a cobrir-ho tot.
Prepareu una picada amb els mateixos ingredients i afegiu-la a la cassola.
Deixeu que es cogui de 1 a 2 hores en poc foc.
Mentrestant, feu unes mandonguilles amb la mateixa picada, a més de les pomes i els calamars picats. Fregiu-les en una paella a part i afegiu-les uns 30 minuts abans de treure la cassola del foc.
Abans de servir, afegiu una mica de mantega i un pessic de pebre blanc.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
1423 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.