Pastis de blat de moro amb amanida de remolatxa i poma
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pastis:
- 5 panotxes de blat de moro mitjans, sense les fulles o 500 g de grans de blat de moro
- 3 escalunyes petites, finament tallades en daus
- 3 grans d'all, finament picats
- 1 culleradeta de llavors de fonoll, torrades i lleugerament picades
- 1 culleradeta de comí mòlt, lleugerament torrat
- 1 culleradeta de llavors d'api
- 15g de fulles de julivert, picades
- 1 culleradeta de llevat químic
- 80 g de mantega sense sal, fosa
- 20g de mantega extra, per greixar motlles
- 2 ous grans, rovells i clares separades
- 2 cullerades de farina
- 60 g de formatge feta, dividit en 6 trossos
- Sal marina gruixuda i pebre negre
Amanida de remolatxa i poma:
- 120 g de iogurt grec
- 2 culleradetes de vinagre de Xerès Valdespino (o un altre bon vinagre de Xerès)
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1/2 culleradeta de llavors de fonoll, torrades i lleugerament picades
- 1/2 culleradeta de llavors d'api
- 15g de julivert, picat
- 2 remolatxes crues mitjanes, pelades i en juliana
- 1 poma Granny Smith, pelada, sense cor i en juliana
- (Mantingui la poma tapada amb aigua amb una mica de suc de llimona per evitar la decoloració, si es va preparar amb anticipació).
Per servir:
- 1/2 culleradeta extra de llavors de fonoll torrades, per adornar
- Fulles petites d'alfàbrega
6 racions
Utensilis
Motlle de 'muffins' - magdalenes per capacitat per a 6
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 200 ° C.
Greixar molt bé els 6 forats del motlle amb mantega i cobrir amb trossos de paper de forn, prou grans perquè els costats s'aixequin un parell de centímetres per sobre de la safata del muffin.
Poseu tots els ingredients per l'amanida, a part de la remolatxa i la poma, en un bol mitjà. Barrejar bé i reservar fins que estigui llest per servir.
Poseu cada panotxa perpendicularment en una taula de tallar i utilitzeu un ganivet gran i afilat per tallar els grans: heu de tenir al voltant de 500 g. (Si no trobeu panotxes, tambe es poden fer servir grans de blat de moro congelat, descongelat, pero no quedará tant bo!)
Rebutjar la panotxa i transferir els grans a un robot de cuina, juntament amb les escalunyes i l'all.
Prémer durant 3-4 segons, fins que la barreja es processi una mica però que no s'hagi convertit en un puré mullat.
Afegir les llavors de fonoll, el comí, les llavors d'api, el julivert, el llevat, la mantega i els rovells d'ou, juntament amb 1 1/2 culleradetes de sal i una molt bona mòlta de pebre negre.
Prémer una mica més, per combinar - alguns dels grans de blat de moro encara estaran complets - després transferir a un bol mitjà. Barrejar-hi la farina amb la mà i deixar a un costat.
Posar les clares d'ou en un recipient mitjà a part i batre per formar pics ferms.
Incorporar un terç de les clares suaument a la barreja de blat de moro - no voleu treballar-lo en excés - i després, un cop que s'ha incorporat, continuar amb el següent terç i després el següent.
Quan estigui completament incorporat, dividir la barreja entre els motlles i després insertar un tros de formatge feta en cada un.
Empenyeu fins a la meitat de la barreja de blat de moro: els pastissos s'inflaran al voltant del formatge quan es cuinin.
Coure al forn durant 25-30 minuts, fins que els pastissos hagin pujat i estiguin daurats i esponjosos: la barreja encara estarà una mica mullada en aquest punt.
Treure del forn i deixar de banda durant 10 minuts abans de treure'ls de la safata.
Tallar la remolatxa i la poma en julienne.
Afegir la remolatxa i la poma al bol amb l'amaniment que teníem reservat just abans de servir i barrejar suaument.
Servir els pastissos calents juntament amb l'amanida, empolvorades amb el fonoll restant i les fulles d'alfàbrega.
Notes
Es un molt bon entrant quan tenim convidats vegetarians. Tothom en pot gaudir, doncs es un plat molt bo!
En lloc de fer servir paper de forn, es poden fer servir les fulles del blat de moro. Els hi donen un aspecte molt bonic, com petites cistelles de bambú. Per fer-ho, peleu les fulles: haureu de tenir unes 18 peces. Descartar qualsevol trosset filós i posar la resta en un bol, ben cobert d'aigua. Deixar-les de banda 30 minuts, perquè les fulles s'estovin, després retalleu-les amb unes tisores perquè siguin més curtes i més fàcils de folrar la base dels motlles de magdalenes.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1426 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.