Pastissets de patata i bolets

Aquesta és una recepta relativament fàcil de fer i és molt bona. Pot ser un bon començament per a un àpat vegetarià. Tenia una mica d'all negre i hi he afegit un parell de rodanxes fines a sobre dels bolets, abans de servir. Li ha donat un gust molt bo! Tambe he fet la meva pròpia pasta brisa i he afegit la recepta al final de la pagina.

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 20 g de bolets secs (boletus)
  • 3 làmines de pasta brisa descongelades (o recepta al final de la pàgina per fer la teva)
  • 2 patates (uns 400 g), pelades
  • 2 ous
  • 1 tassa (240 g) de creme fraiche
  • 2 culleradetes de fulles de farigola fresca, picades
  • ¼ tassa (65 g) de formatge tou de cabra, esmicolat
  • 30 g de mantega sense sal
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 gra d'all, ben picat
  • 300 g de bolets frescos barrejats, tallats a rodanxes si són grans
  • 2 cullerades de fulles de julivert, picades
  • Fulles d'amanida, per servir

Ingredients per la pasta brisa:

  • 1 1/2 tassa (225 g) de farina normal
  • 125 g de mantega sense sal freda, a trossos
  • 1 rovell d'ou
  • Un polsim de sal
  • 2 cullerades d'aigua gelada

6 racions

Utensilis

6 motlles de 12 cm de fons solt

Elaboració

Remullar els bolets secs en ½ tassa (125 ml) d'aigua bullint durant 30 minuts. Escorreu-los, esprémer l'excés de líquid, després piqueu els bolets i reserveu-los.
Utilitzeu la pasta brisa per folrar sis motlles de 12 cm de fons solt, retallant l'excés. Refredar durant 15 minuts. (Vaig utilitzar llaunes de pastissos de 4 x 15 cm).
Poseu les patates en una cassola amb aigua freda i salada. Porteu a ebullició a foc mitjà-alt, després deixeu-ho coure durant 15-20 minuts depenent de la mida de les patates. Han d'estar gairebé cuites. Refredar, després tallar a rodanxes fines.
Pre-escalfeu el forn a 180 °C.
Folreu els motlles de pastís amb paper de forn i ompliu-les amb pesos de pastisseria o arròs cru. Coure al forn durant 10 minuts, després traieu el paper i els pesos i coure durant 2-3 minuts més o fins que estigui daurat i sec. Refredar lleugerament.
Bateu els ous, la creme fraiche i 1 culleradeta de farigola i, a continuació, salpebreu. Col·loqueu les rodanxes de patata, lleugerament superposades, a les closques de pastís i aboqueu-hi la barreja de creme fraiche.
Escampar amb el formatge de cabra i coure al forn durant 15-20 minuts o fins que el farciment estigui ben cuit i daurat. (Va trigar gairebé 30 minuts per a pastissos més grans.)
Mentrestant, preparar els bolets. Poseu la mantega i l'oli en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu l'all, els bolets frescos i la resta de farigola i, a continuació, cuinar, remenant, durant 3-4 minuts fins que estiguin daurats. Afegiu-hi els boletus i el julivert, salpebreu i deixeu-ho coure durant 2-3 minuts més fins que estiguin tendres.
Poseu els bolets a sobre dels pastissets i serviu-los amb les fulles d'amanida.

Mètode per fer la pasta brisa:

Batre la farina, la mantega i una mica de sal en un processador d'aliments fins que sembli molles de pa fines. Afegiu el rovell d'ou i 2 cullerades d'aigua freda i bateu fins que la barreja s'ajunti. Formeu una bola, tanqueu-la amb un embolcall de plàstic i deixeu-ho refredar a la nevera durant 30 minuts abans d'estirar-la. La pasta es conservarà al congelador fins a 1 mes.
Fa una closca de pastís de 23 cm, una closca de pastís de 30 cm x 20 cm o sis closques de pastís de 12 cm.


Recepta de cuina de Pastissets de patata i bolets
Pastissets de patata i bolets
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Pastissets de patata i bolets
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Pastissets de patata i bolets
per Teresa Reay

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1888 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: