Broquetes de calamars marinats - sate sotong amb sambal kecap

A Europa no es tan tradicional trobar parades al carrer on venen menjar fet, a no ser que sigui alguna celebració o festival o potser algun mercat, tot i que abans teníem les xurreries, les castanyeres, etc.; pero, especialment al continent asiàtic, es molt normal trobar parades al carrer on es pot trobar menjar fet cada dia del any. Aquest n'es un d'aquests plats que vaig fer ahir com a entrant, Sate Sotong amb Sambal Kecap, que son unes broquetes fetes amb calamars marinats i amb una salsa a base de soja dolça (kecap manis). Es una recepta d'Indonesia i Malàisia. Jo vaig fer servir calamarsons, pero si feu servir calamars mes grans, igual tindreu que ajustar el temps de cocció depenent de la gruixor dels calamars.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Malàisia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 g de calamars, nets
  • 1 culleradeta de comí mòlt
  • 1 culleradeta de coriandre mòlt
  • 25 g de gingebre ratllat
  • Suc d'1 llima
  • 1 gra d'all, triturat
  • 1 cullerada d'oli vegetal
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Sal i pebre negre recent mòlt, al gust
  • Rodanxes de llima, per servir

Salsa Sambal Kecap:

  • 5 cullerades de kecap manis
  • 1 cullerada de salsa de soja light
  • 4 bitxos petits (bird's-eye), tallats a rodanxes fines
  • 2 grans d'all, triturats
  • 1 escalunya, ben picada
  • Ratlladura i suc d'una llima

4 racions

Elaboració

Renteu els calamars molt bé amb aigua corrent freda, per dins i per fora. Talleu en anelles de 2 cm i poseu totes les peces en un bol gran.
Barregeu les espècies mòltes amb la resta d'ingredients, excepte els talls de llima, i aboqueu-los sobre els calamars, remenant bé fins que quedin ben coberts. Deixeu-ho marinar a temperatura ambient durant 20-30 minuts.
Per al sambal kecap, combineu tots els ingredients en un bol petit.
Quan estigueu a punt per cuinar, enceneu la barbacoa perquè estigui ben calenta. També ho podeu cuinar sobre una planxa molt calenta. Enfileu els calamars a les broquetes.
Deixeu-los coure 2 minuts per cada costat fins que estiguin lleugerament daurats.
Menjar immediatament amb la salsa per sobre o al costat per sucar, i els talls de llima per esprémer.
Surten uns 4 kebabs grans o 8 més petits


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1451 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: