Calamars farcits d'espinacs i carn de porc
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit calamars de mida mitjana
- Quatre tires de cansalada de panxeta, sense cotna
- 500 grams de carn magre de porc
- 500 grams d'espinacs congelats
- Una ceba picolada
- Aigua
- Vuit escuradents
- Dues fulles de llorer
- Tres alls pelats, aixafats
- Tomàquet fregit
- Un got de vi ranci
- Sal
- Oli d'oliva
- Fumet de peix
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un casó gran
Una paella gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs, i un cop cuits, els escorrem i els reservem. Quan anem a conmprar tant la carn magre, com la cansalada de panxeta, demanem que ens la passin per la trinxadora tot junt.
Quan els espinacs són freds, els picolem amb l'ajud d'un ganivet, i ho barregem amb les carns trinxades. Tot seguit, ho passem per la paella una mica, i seguidament, farcim els calamars amb aquesta barreja, tot posant un escuradents a la boca del calamar, perqué no s'obri al coure.
En una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: la ceba picolada, els alls pelats i el llorer. Tot seguit, afegim tres cullerots de tomàquet fregit, i un got de vi ranci.
A continuació, afegim els calamars, i fumet de peix que cobreixi els calamars corregim de sal, i deixem coure a foc baix, fins que els calamars siguin cuits.
Si veiem que la salsa queda massa lleugera, sempre ho podem espessir amb una mica de farina de blat de moro, diluïda amb un mica d'aigua freda abans de treure-ho a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1419 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.