Calamars de potera amb gambes d’Arenys

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg de calamars o tres peces per persona
  • 12 gambes d’Arenys
  • 1 kg de peix de roca (per al fumet)
  • 1 kg de patates del bufet
  • 1 ceba de Figueres
  • 4 o 5 tomàquets madurs
  • Ametlles torrades
  • 1 llesca de pa fregit
  • 200 cc de conyac
  • 400 g de bolets variats
  • All, julivert i oli d’oliva

4 racions

Elaboració

Poseu al foc una paella amb oli i, quan sigui calent, passeu-hi els calamars prèviament netejats.
Traieulos del foc i deixeu-los a banda.
Passeu les gambes (sense el bigoti o directament pelades) pel mateix oli i reserveu-les igualment.
A la mateixa cassola, hi afegireu la ceba tallada petita, fins que sigui ben rossa, les patates, els tomàquets i els bolets, que fareu daurar amb el sofregit.
Flambeja amb el conyac.
Aboqueu-hi després el fumet que haureu fet prèviament amb el peix de roca; afegiu-hi els calamars.
Deixeu-ho coure tot junt una estona, incorporeu-hi la picada i deixeu que torni a fer xup-xup.
Finalment, afegiu-hi les gambes i deixeu-les-hi un moment, apagueu el foc i ja està llest per servir.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4525 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: