Calamars de potera amb gambes d’Arenys
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de calamars o tres peces per persona
- 12 gambes d’Arenys
- 1 kg de peix de roca (per al fumet)
- 1 kg de patates del bufet
- 1 ceba de Figueres
- 4 o 5 tomàquets madurs
- Ametlles torrades
- 1 llesca de pa fregit
- 200 cc de conyac
- 400 g de bolets variats
- All, julivert i oli d’oliva
4 racions
Elaboració
Poseu al foc una paella amb oli i, quan sigui calent, passeu-hi els calamars prèviament netejats.
Traieulos del foc i deixeu-los a banda.
Passeu les gambes (sense el bigoti o directament pelades) pel mateix oli i reserveu-les igualment.
A la mateixa cassola, hi afegireu la ceba tallada petita, fins que sigui ben rossa, les patates, els tomàquets i els bolets, que fareu daurar amb el sofregit.
Flambeja amb el conyac.
Aboqueu-hi després el fumet que haureu fet prèviament amb el peix de roca; afegiu-hi els calamars.
Deixeu-ho coure tot junt una estona, incorporeu-hi la picada i deixeu que torni a fer xup-xup.
Finalment, afegiu-hi les gambes i deixeu-les-hi un moment, apagueu el foc i ja està llest per servir.
Etiquetes: Calamars Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4525 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.