Conserva de tomàquet fregit

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets
  • 60 cc d'0li
  • Sal i sucre

Elaboració

Rentem els tomàquets, els traiem la part de dalt, els tallem a trossos grossos i els fiquem a la Termomix a velocitat 9 durant un minut.
Si no tenim Termomix els escaldarem amb aigua bullent durant uns segons i després els pelarem i els triturarem.
Posem l'oli a escalfar en una paella i afegim el tomàquet, que deixarem fer durant 15 minuts, remenant de tant en tant.
Quan ja s'hagi begut tota l'aigua li posarem sal i mitja culleradeta de moka de sucre i el deixarem un parell de minuts més.
Posem el tomàquet fregit en pots de vidre de conserva, sense omplir-los del tot, i els tapem.
Agafem una olla ben alta i submergim els pots totalment en aigua freda,
Posem l'olla al foc i quan comenci a bullir l'aigua, contem uns quinze minuts vigilant que els pots sempre estiguin ben coberts d'aigua.
Apaguem el foc i deixem que els pots es refredin una mica abans de treure'ls.

30min

Notes

A casa fem les conserves de tomàquet fregit a l'estiu, a l'època de collita de l'hort, que és quan venen tots de cop.
Et dona una mica més de feina el fet d'haver-los de fregir, però va molt bé tenir sempre a punt tomàquet casolà.
També acostumem a fer samfaina i envasar-la de la mateixa manera que el tomàquet.


Recepta de cuina de Conserva de tomàquet fregit
Aquí hi ha pots de tomàquet i de samfaina
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

16218 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: