Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní
Aquesta és la segona vegada que faig aquest pastís. No és un pastís "tradicional" però m'ha agradat molt. No és massa dolç i va molt bé amb el mascarpone. Es molt bo per acompanyar una tassa de cafè o te. Si afegiu un raig de xarop d'auró o de xarop de dàtil al mascarpone i encara es millor
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 1/2 tassa (225 g) de farina normal
- 3/4 tassa (120 g) de farina integral o d'espelta
- 3/4 tassa (165 g) de sucre llustre
- 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 3 ous
- 1 1/4 tassa (310 ml) d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 4 peres petites, pelades, sense cor, tallades a trossos d'1 cm (per donar 2 tasses)
- 2 culleradetes de fulles de romaní fresques, picades
- 1/4 tassa (35 g) de groselles o panses
- Mascarpone, per servir
- Xarop d'auró, per servir (opcional)
Elaboració
Pre-escalfeu el forn a 180C.
Unteu un motlle desmuntable de pastis de 26 cm i 3 cm de profunditat.
(Assegureu-vos de posar el motlle a sobre d'una plata de forn coberta amb paper de forn. En cas contrari, tindreu una mica d'oli del pastís per tot el forn!!!).
Tamisar les farines en un bol. Afegir el sucre i el llevat en pols i barrejar be.
Bateu els ous, l'oli d'oliva i la vainilla, després afegiu-los a la barreja de farina, remenant per combinar.
Incorporar suaument la pera, el romaní i les groselles (amb la resta del licor de remull, si s'utilitza).
(He remullat les panses amb Marsala, però només el temps que he trigat a preparar la resta d'ingredients: uns 30 min. Recomanen posar-les en remull durant la nit amb Marsala o conyac!).
Aboqueu la massa dins el motllo.
Coure al forn durant 55 minuts o fins que el pastís estigui daurat i una broqueta surti neta quan s'introdueix al pastís.
Refredar dins el motllo durant 10 minuts, després transferir-lo a una reixeta perquè es refredi completament.
Serviu calent o a temperatura ambient amb mascarpone barrejat amb una mica de xarop d'auró (si el feu servir).
Comparteix aquesta recepta: