Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Aquesta és la segona vegada que faig aquest pastís. No és un pastís "tradicional" però m'ha agradat molt. No és massa dolç i va molt bé amb el mascarpone. Es molt bo per acompanyar una tassa de cafè o te. Si afegiu un raig de xarop d'auró o de xarop de dàtil al mascarpone i encara es millor

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

8 racions

Elaboració

Pre-escalfeu el forn a 180C.
Unteu un motlle desmuntable de pastis de 26 cm i 3 cm de profunditat.
(Assegureu-vos de posar el motlle a sobre d'una plata de forn coberta amb paper de forn. En cas contrari, tindreu una mica d'oli del pastís per tot el forn!!!).
Tamisar les farines en un bol. Afegir el sucre i el llevat en pols i barrejar be.
Bateu els ous, l'oli d'oliva i la vainilla, després afegiu-los a la barreja de farina, remenant per combinar.
Incorporar suaument la pera, el romaní i les groselles (amb la resta del licor de remull, si s'utilitza).
(He remullat les panses amb Marsala, però només el temps que he trigat a preparar la resta d'ingredients: uns 30 min. Recomanen posar-les en remull durant la nit amb Marsala o conyac!).
Aboqueu la massa dins el motllo.
Coure al forn durant 55 minuts o fins que el pastís estigui daurat i una broqueta surti neta quan s'introdueix al pastís.
Refredar dins el motllo durant 10 minuts, després transferir-lo a una reixeta perquè es refredi completament.
Serviu calent o a temperatura ambient amb mascarpone barrejat amb una mica de xarop d'auró (si el feu servir).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se