Coc de Fraga

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

En una safata de forn, estendre la massa de pizza. (Convé comprar la pizza més fina que trobem, ja que massa gruixuda no va bé).
Sobre la massa, escampar la meitat del sucre, i sobre el sucre, les pomes pelades i tallades a monjos d’uns 5 mm. de gruix. Sobre els monjos de poma, tirar l’altra meitat de sucre.
Picar un xic grollerament les nous i les ametlles, i també posar-ho repartit per sobre el pastís.
Finalment, cobrir-ho amb la farina, i tirar un abundant raig d’oli d’oliva per damunt.
Tenir el forn pre-escalfat a 250 graus, i posar-hi el coc uns 15-20 minuts, fins que queda torrat. (S‘ha d’anar vigilant, que no es cremi)
El coc ideal es fa amb codony, peró degut a la temporalitat i l’escassetat d’aquesta fruita, queda bé també amb poma, si és ben àcida.

30min

Notes

Aquesta recepta me la va ensenyar a cuinar la Sra. Joaquima Sisó, de Fraga. Els honors li corresponen a ella. Jo només sóc un humil missatger.
Fraga, municipi de l'Aragó, molt proper a Catalunya (de fet forma part de la Franja de Ponent, i allà s'hi parla el "fragatí", una preciosa variant dialectal del català) és amb tota probabilitat, el poble amb més especialitats gastronòmiques per càpita del món. De Fraga ens vénen els "mostachons", el "farinós", la "fogassa", però, per damunt de tot, el "Coc".
En època de codonys (a la tardor), proveu de fer-lo amb aquest fruit en lloc de la poma... És deliciós!


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se