Faves de l'àvia a la catalana

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Olla a pressió i safata de servir. O olla normal.

Elaboració

Desgranarem o traurem les pallofes a les faves.
En una olla a pressió, posarem l'aigua, i les faves desgranades (poden comprar-se desgranades als mercats).
Afegirem la fulla de llorer, el pebre vermell, les cebes i alls trossejats petits.
També hi posarem la botifarra, cansalada i xoriço fet a tallets.
Ho ruixarem amb l'oli verge d'oliva, sal, sucre i la copeta de moscatell o similar
Finalment, hi posarem la rameta de menta.
Taparem l'olla a pressió, i quan comenci a xiular, ho deixarem coure durant cinc minuts. Sabrem si estan fetes amb l'olor que deixen anar.
Deixarem reposar l'olla sense destapar-la durant mitja hora.
Pensem que l'olla a pressió MAI es pot destapar de seguida que la treiem del foc. Cal, simplement, deixar que marxi tot el vapor abans d'obrir-la, per tal d'evitar "ensurds".

45min

Notes

Presentarem aquestes faves com a plat únic.
Aquest plat també es pot fer amb faves congelades, però no és tant recomanable, ja que les faves del temps són molt més bones.
Si es fa amb faves congelades,es fa menys quantitat.
Si les faves es compren fresques, es calcula un quilo de faves (sense desgranar) per persona.
És la quantitat que jo sempre he posat a la cassola o l'olla.
Si les fem en una olla normal, cal anar sacsejant-la perqu'è no se'ns aferrin de sota. Aleshores tindrem les faves al foc durant 20/25 minuts. Amb tots els mateixos ingredients.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se