Salsa de calçot (la més tradicional i bàsica)
Ingredients
- 1 cabeça d'alls escalivats·1 all cru·100g· d'ametlles torrades i pelades·30g·d'avellanes torrades i pelades·4 0 5 tomacons madurs escalivats·aproximadament 80 cl. d'oli d'oliva arbequina·1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre·1 polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermel·sal.
Elaboració
en un morter(o batedora) primer posarem la sal al gust, picarem els alls, afegirem i picarem les ametlles i les avellanes,picarem els tomacons, afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de
picar (0 batre),fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depèn de l'oli
la podrem fer més espessa 0 més clara),finalment afegirem la llesca de pa ,la polpa de la nyora
o el pebre vermell.
Notes
la untentica de valls tarragona
Comparteix aquesta recepta: