Pops de la platja amb ceba

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

-Netegeu els pops i, desprès d´escorreguts, poseu-los al congelador com a mínim un parell de dies; això diuen que ajuda a estovar-los perquè trenca les fibres. Quan us decidiu a fer-los, els poseu a la nevera amb unes quantes hores d´anticipació, millor el dia abans, perquè, quan els vulgueu cuinar, estiguin completamente descongelats.
-Poseu una olla al foc amb l´aigua suficient per, quan introduïu els pops, quedin ben coberts. L´aigua sense sal; com la sal els endureix, l´afegirem a la ceba.
-Quan l´aigua bull, jo els poso i trec tres vegades, com es fa amb el pop gallec. Desprès els submergeixo definitivamente i compto 20 minuts des de que l´aigua reprèn el bull.
-Passats els 20 minuts d´una cocció no massa enèrgica, apagar el foc i deixar-los tapats dintre de l´aigua d´haver-los bullit perquè la mateixa escalfor els vagi estovant. Els acostumo a tindre submergits fins que l´aigua es refreda.
-Mentre, tallar les cebes en juliana i posar-les a coure en una paella amb un raig d´oli. Al principi se li pot donar una mica de marxa al foc, però aviat l´haurem de baixar al mínim i deixar que la ceba es vagi confitant tapada durant una hora i mitja. De tant en tant remenarem. Quan s´hagi reduït i estigui ben tova i rossa, li tirarem la copeta de vi, farem que s´evapori l´alcohol pujant l´intensitat del foc, salpebrarem, posarem uns granets de sucre i deixarem que cogui dos minuts més abans de posar-hi el pop escorregut i tallat a bocins. Remenarem i esperarem a que s´integrin els sabors abans d´apagar el foc.

Notes

Jo prefereixo que els pops s´estovin tapats dintre de l´aigua d´haver-los bullit amb el foc apagat ja que si se´ls hi dona una cocció molt llarga es pelen i queden poc presentables.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se