Manetes de porc estofades amb sípia i pèsols
Ingredients
- Una sípia gran
- 300 grams de pèsols congelats
- Dues manetes de porc tallades en quatre trossos
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en gra
- Oli d'oliva
- Una ceba picolada
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
- Tres fulles de llorer
- Un got de vi blanc
- Quatre alls aixafats
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Una cassola fonda metal·lica
Una espàtula de fusta
Un bufador
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i un pessic de sal, bullim la sípia i quan és cuita la reservem. A part, en una cassola amb: aigua, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, un grapat de grans de pebre negre i una branca d'api, coem les manetes de porc prèviament socarrimades amb el bufador, per treure els pels que puguin tenir.
Un cop cuites, les escorrem tot guardant una mica del brou de la cocció, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, dues fulles de llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim un got de vi blanc, el brou de coure les mantes i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts.
Tot seguit, afegim els pèsols. les manetes i la sípia tallada a trossos regulars, corregim de sal i deixem que cogui tot el conjunt uns quinze minuts més, fins que tot plegat és cuit i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota per no cremar la taula.
Comparteix aquesta recepta: