Confitura de tomàquet
Categoria:
Tipus de plat: Confitures
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600gr. de tomàquets de pera (tenen molta molsa i poques llavors)També van molt bé les de Cor de bou que tenen molta polpa.
- 300gr. de sucre
- Suc 1 llimona
- Opcional: 2 fulls de gelatina.
Elaboració
Pelar les tomaques. (amb el pelador o raspant la pell amb un ganivet sense serreta, es pelen fàcilment)
Treure les llavors i trossejar.
Coure en una cassola de fons gruixut una 15 minuts a foc suau. Afegir el suc de llimona i el sucre i remenar.
Deixar com una hora a foc suau, remenant de tant en tant fins que quedi espessa, com caramelitzada.
Si la voleu molt fina, triturar quan encara és calenta.
Notes
Ideal per fer pastissos o per esmorzars damunt d'una torrada amb mantega.Mmmm!!
Heu de treure totes les llavors. Si en queda alguna, al començar a coure com que deixa anar suc, és fàcil treure-les.
Si us queda massa líquida, al final afegir 2 fulls de gelatina prèviament deixats en remull uns 5 minuts
Comparteix aquesta recepta: