Trinxat de col i patata amb gambes i salsa de samfaina

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Quatre motlles quadrats de 12X12
Una premsadora (passapurés)
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una paella mitjana
Una cassola fonda metàl·lica
Una safata plana
Un bol de vidre gran
Una ma de morter

Elaboració

Primerament pelem les gambes, les tallem en trossos petits i en reservem quatre de senceres, i les saltem totes juntes en una paella salpebrades amb un raig d'oli, i tot seguit les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament, en una cassola fonda, bullim la col i les patates tallades a trossos fins que tot plegat està ben cuit, ho passem per la premsadora i ho reservem.
A continuació, en la mateixa cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els porros i quan ja estan ben fregits, hi afegim el trinxat de col i patata, i les gambes trossejades i amb el foc baix, ho remenem i tot seguit ho reservem.
A part, fem la salsa de samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, agafem les gambes senceres, i les tallem en dues meitats a lo llarg i les reservem.
Per acabar la recepta, agafem els motlles quadrats, els posem en el centre de cada plat, i els anem omplint amb el trinxat amb l'ajuda d'una ma de morter fins que estiguin plens fins a tres quartes parts del motlle.
Seguidament ho desemmotllem, ho cobrim amb amb una mica de salsa de samfaina, posem les dues meitats de gamba capi-cuades al damunt,tot seguit ho espolsem amb una mica de porradell picolat, i ja podrem servir els plats a taula.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se