Trinxat de col i patata amb botifarra esparracada i rostillons de cansalada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de patates de mida mitjana
- Una col petita
- Quatre talls de cansalada viada de mig dit de gruix, i sis dits de llarg
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dues baldanes de ceba
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una premsadora (passapurés)
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les patates pelades tallades a trossos, i la col ben neta, tallada a trossos regulars, i fem que arrenqui a bullir, fins que tant les patates com la col, estiguin cuites, les escorrem i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la cansalada amb una mica de pebre negre, fins que estigui ben fregida feta rostillons, la retirem i la reservem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En la mateixa paella que hem fregit la cansalada, fregim les baldanes sense la pell, i les anem esparracant, i un cop fregides, les reservem.
Tot seguit, agafem les patates i la col, i les passem per la premsadora tot posant-les en una cassola on acabarem de fer el trinxat.
Seguidament, afegim les baldanes esparracades juntament amb la col i les patates, i a foc baix, ho anem remenant, corregim de sal, i un cop ja ha fregit tot plegat uns cinc minuts, ho retirem del foc, i ja podrem fer un niu amb el trinxat en el centre de cada plat, posarem un rostilló de cansalada al damunt, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels trinxats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2603 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.