Amanida de pera i manxego amb bastonets embolicats amb pernil salat
Aquesta amanida és realment fabulosa, i podria ser un fantàstic primer plat per servir en un dinar amb amics o familia o fins i tot en un sopar. Podeu preparar tots els ingredients amb antelació i només cal que munteu els plats abans de l'àpat. Tanmateix, les peres han d'estar una mica calentes o a temperatura ambient. Encara que molt fàcil de fer, té un gust excepcional...
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 peres beurre bosc fermes
- 1 llimona, tallada per la meitat
- 1/3 tassa (80 ml) d'oli d'oliva
- 2 cullerades de mel
- 2 cullerades de suc de taronja sanguina*
- 2 cullerades de vinagre de xerès o vinagre de vi negre
- 8 llesques de pernil serrano
- 8 bastonets de pa (grissini)
- 100 g de fulles d'amanida baby (mesclun)
- 2 cullerades de nous picades torrades
- 40 g de formatge manxego, afilat
- Si no hi ha taronges sanguines disponibles, utilitzeu taronges normals.
Elaboració
Talleu les peres longitudinalment a rodanxes d'1 cm de gruix, deixant les tiges intactes. Fregar la pera amb la part tallada de la meitat de la llimona. Escalfeu 1 cullerada d'oli en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu la pera i deixeu-ho coure durant 1-2 minuts per cada costat o fins que estiguin daurades.
Afegiu la mel i el suc de la 1/2 llimona restant, movent la paella per escalfar la barreja de mel i arrebossar la pera.
Batre la resta d'1/4 tassa (60 ml) d'oli d'oliva, suc de taronja i vinagre en un bol petit. Afegir-hi sal i pebre al gust.
Emboliqueu una llesca de pernil al voltant de cada bastonet de pa.
Amb una cullera foradada, transferiu les rodanxes de pera a un bol, reservant els sucs de la cocció.
Afegiu els sucs de la cocció a l'amaniment i bateu per combinar.
Poseu les fulles d'amanida i les peres en plats per servir. Escampar amb nous i el manxego.
Per servir, regar-ho amb l'amaniment i servir amb els bastonets embolicats amb pernil.
Comparteix aquesta recepta: