Amanida de pera i manxego amb bastonets embolicats amb pernil salat

Aquesta amanida és realment fabulosa, i podria ser un fantàstic primer plat per servir en un dinar amb amics o familia o fins i tot en un sopar. Podeu preparar tots els ingredients amb antelació i només cal que munteu els plats abans de l'àpat. Tanmateix, les peres han d'estar una mica calentes o a temperatura ambient. Encara que molt fàcil de fer, té un gust excepcional...

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Talleu les peres longitudinalment a rodanxes d'1 cm de gruix, deixant les tiges intactes. Fregar la pera amb la part tallada de la meitat de la llimona. Escalfeu 1 cullerada d'oli en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu la pera i deixeu-ho coure durant 1-2 minuts per cada costat o fins que estiguin daurades.
Afegiu la mel i el suc de la 1/2 llimona restant, movent la paella per escalfar la barreja de mel i arrebossar la pera.
Batre la resta d'1/4 tassa (60 ml) d'oli d'oliva, suc de taronja i vinagre en un bol petit. Afegir-hi sal i pebre al gust.
Emboliqueu una llesca de pernil al voltant de cada bastonet de pa.
Amb una cullera foradada, transferiu les rodanxes de pera a un bol, reservant els sucs de la cocció.
Afegiu els sucs de la cocció a l'amaniment i bateu per combinar.
Poseu les fulles d'amanida i les peres en plats per servir. Escampar amb nous i el manxego.
Per servir, regar-ho amb l'amaniment i servir amb els bastonets embolicats amb pernil.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se