Cua de bou al vi negre
La cua de bou al vi és un plat mot fàcil de fer, ja que el resultat final és una carn molt melosa. És un plat molt fàcil de fer i fa festa.
Categoria:
Tipus de plat: Guisat
Recepta per olla a pressió
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 porros
- 6 pastanagues
- 1 quilo i mig de cua de bou (o boví)
- 1 litre o litre i mig de vi negre
- 1 lligat d'herves aromàtiques (Bouquet garní)
- Oli
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Primer que res, apuntar que la quantitat de cua és aproximada doncs habitualment us la vendran en paquets, relligada.
Es pot fer en una cassola o a l'olla ràpida. Salpebrem la cua i la marquem una mica a l'olla amb un bon raig d'oli fins que quedi segellada.
Hi afegim els porros (només la part blanca) i les pastanagues, tallats a rodanxes. Posar el manat d'herbes (llorer, farigola, romaní...)
Just cobrir amb el vi negre. Aquesta recepta no porta ni aigua ni brou. El resultat final no te cap gust al vi.
Tapar l'olla ràpida i deixar coure, des que ens ho indica el xiulet, uns 30-35 minuts, a foc baix. Si ho voleu fer en una cassola, el temps serà més llarg i anirà fent el xup-xup fins que la noteu tendre.
Un cop cuita, passar el suc, les pastanagues i el porro per la batedora per aconseguir una fina salsa.
Notes
Podeu servir la cua, amb la salsa per sobre i amb qualsevol guarnició que us agradi: pèsols, arròs blanc, cous cous, etc.
Comparteix aquesta recepta: