Bacallà de Divendres Sant
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sis lloms de bacallà dobles i blancs, una ceba mitjaneta, una tomaca madura, tres ous durs, sis carxofes, un gra d'all, sal, oli d'oliva verge, mitja llimona, un raget de vi ranci, aigua, una culleradeta de maizena (per espesseir), una de sucre, 100 grams de pèsols, i un grapadet de pinyons.
Utensilis
Una cassola normal, i ratllador.
Elaboració
Fregirem el bacallà previament dessalat, i enfarinat, (espolsant-lo bé, perquè no hi quedi massa farina enganxada).
El reservarem quan sigui rosset.
En una cassola farem el sofregit de ceba i tomaca (prèviament ratllada i amb un xic de sucre per tal que perdi l'acidesa), i un granet d'all ben trinxat.
Hi afegirem el vi ranci quan quasi estigui tot cuit.
Tallarem les carxofes en quatre trossos, i les regarem amb el suc de la mitja llimona, per tal que no quedin fosques.
Posarem les carxofes i els pèsols a la cassola, i ho cobrirem d'aigua i la culleradeta de maizena, deixant que bullin uns quinze minuts.
Afegirem el bacallà, els ous partits pel mig, i els pinyons (prèviament passats per una paella amb oli perquè s'enrosseixin), i finalment el julivert trinxadet ben fi.
Ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts més, i llestos!
Enlloc dels pèsols, també podem posar-hi fesols blancs prèviament cuits. (Foto)
Notes
Aquest dia, en ser Divendres Sant, ho posarem a taula com a plat únic.
Cal tenir en compte que aquest guisat, és millor fer-lo el dia abans, perquè agafi més bon gust.
Comparteix aquesta recepta: