Bunyols de vent de Quaresma
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 150 grams de farina.
- Quatre ous.
- 30 grams de mantega.
- La peladura d'una llimona.
- 50 grams de sucre fi.
- Oli d'oliva verge.
- Aigua i una mica de sal.
- I un sobre o uns 25 gr.-si és de pastisser-de llevadura
Utensilis
Cullera de fusta, safata de servir bonica.
Elaboració
Es posa una cassola al foc amb mig litre d'aigua, la mantega, la peladura d'una llimona i la sal i es deixa bullir durant tres o quatre minuts.
Es treu la pell de llimona i s'hi posa la farina i la llevadura barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Es deixa bullir 3 o 4 minuts més, fins que la pasta quedi molt fina.
Es treu del foc, i s'hi tiren els ous un a un, en compte que no cuallin, barrejant-ho amb energia amb la cullera de fusta.
En una paella posarem bastant d'oli, i anirem tirant cullerades petites de la pasta en forma de bola.
Es va fregint, fins obtenir una bunyols molt rossets. Es posen en una safata amb paper de cuina sota, per tal que es beguin l'oli sobrant.
Es posen després a la safata de servir definitiva que anirà a taula, i en el moment de servir-los s'hi posa el sucre per sobre.
Notes
Ho acompanyarem amb cava brut, vi ranci, moscatell o Ratafia. El que tinguem a casa.
També hi va bé uns trossets de xocolata per acompanyar.
Comparteix aquesta recepta: