Bunyols de vent de Quaresma

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Utensilis

Cullera de fusta, safata de servir bonica.

Elaboració

Es posa una cassola al foc amb mig litre d'aigua, la mantega, la peladura d'una llimona i la sal i es deixa bullir durant tres o quatre minuts.
Es treu la pell de llimona i s'hi posa la farina i la llevadura barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Es deixa bullir 3 o 4 minuts més, fins que la pasta quedi molt fina.
Es treu del foc, i s'hi tiren els ous un a un, en compte que no cuallin, barrejant-ho amb energia amb la cullera de fusta.
En una paella posarem bastant d'oli, i anirem tirant cullerades petites de la pasta en forma de bola.
Es va fregint, fins obtenir una bunyols molt rossets. Es posen en una safata amb paper de cuina sota, per tal que es beguin l'oli sobrant.
Es posen després a la safata de servir definitiva que anirà a taula, i en el moment de servir-los s'hi posa el sucre per sobre.

1h

Notes

Ho acompanyarem amb cava brut, vi ranci, moscatell o Ratafia. El que tinguem a casa.
També hi va bé uns trossets de xocolata per acompanyar.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se